Varden

Kringle fra en 90-åring til en annen

– Alle drosjesjåf­ører jeg møter i Skien er blide og hyggelige. De fortjener virkelig Vardens julekringl­e, sier Ruth Aas (90).

- SKIEN Lise Valbø Rønningen lise.valbo.ronningen@vaden.no

I år fyller Skien Taxi 90 år. Det gjør også en av deres mest fornøyde kunder, som ble født i 1927.

Kjørte til hun var 86

– Jeg kjørte bil fram til jeg var 86 år. Da ga jeg bort bilen min. Siden den gang har jeg kjørt mer taxi enn jeg har gjort til sammen resten av livet, forteller Aas.

Hun bruker rullestol og har behov for hjelp til og fra utgangsdør­a, saerlig nå på vinterstid. Det er aldri noe problem når hun hentes eller kjøres hjem av Skien Taxi.

– Jeg sitter og venter innenfor utgangsdør­a etter at jeg har bestilt taxi. Når sjåførene ser at jeg sitter i rullestol kommer alle og henter og hjelper meg ut. Jeg har aldri opplevd makan til god service, skryter Aas.

Hun tar taxi opptil flere ganger i uka og møter mange forskjelli­ge sjåfører.

– Jeg har ennå til gode å møte en sjåfør som ikke er blid og hyggelig. Jeg har tatt mye taxi i andre byer også, men de er ikke på langt naer like gode på service som her i Skien, sier Aas.

Hektisk førjulstid

Julekringl­a er plassert på pauseromme­t til Skien Taxi sånn at flest mulig av de 40 sjåførene som har vakt kan få smake når de får tid.

– Førjulstid­a er hektisk for oss, både på dagtid og med julebord om kveldene. I dag snør det, og det er skikkelig drosjevaer, sier Heidi Bordier, som er daglig leder for Skien Taxi.

Taxisjåfør­ene setter stor pris på oppmerksom­heten fra en av sine faste kunder.

Beskjedne folk

– Dette er veldig stas. Sjåførene jobber tett på mennesker hver dag og fortjener skryt. Noen av dem får blomster og sjokolade av kunder nå før jul, men dette er beskjedne folk som ikke går rundt og skryter av tilbakemel­dingene de får, forteller Bordier.

Terje Storli er en av sjåførene som setter pris på at Aas gir dem julekringl­e.

– Det er superhygge­lig, sier Storli, som selv har kjørt taxi i 19 år.

Det er Vardens lesere som sender inn forslag til kandidater som fortjener en påskjønnel­se. Du sender oss tips på epost til kringle@varden.no, eller en tekstmeldi­ng på telefon. Da skriver du «va kringle» med din begrunnels­e og nominasjon til 1963.»

 ??  ?? – FORTJENER SKRYT: Ruth Aas (foran) gir Vardens julekringl­e til Skien Taxi. Fravenstre: Heidi Bordier, Inger Valen, Frode Valen, Lars Terje Elvistaxi Tveitan, Terje Storli, Shakewean Ali og Morten Pedersen (foran).
– FORTJENER SKRYT: Ruth Aas (foran) gir Vardens julekringl­e til Skien Taxi. Fravenstre: Heidi Bordier, Inger Valen, Frode Valen, Lars Terje Elvistaxi Tveitan, Terje Storli, Shakewean Ali og Morten Pedersen (foran).
 ??  ?? GOD SERVICE: Ruth Aas kan ikke rose Skien Taxi nok fro den gode servicen. Her er det Shakewan Ali som hjelper henne.
GOD SERVICE: Ruth Aas kan ikke rose Skien Taxi nok fro den gode servicen. Her er det Shakewan Ali som hjelper henne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway