Varden

Forlot komfortson­en, klar for trippel

Stine Bredal Oftedal vraket trygge Paris og tok sjansen i Györ. Til helgen kan hun få betalt for satsingen med nytt VM-gull.

-

«Du kan egentlig ikke vaere på noe bedre sted håndballme­ssig på klubbnivå» Stine Bredal Oftedal, kaptein

Hun har allerede to fra før (2011 og 2015). Den norske kapteinen var banens beste da Norge onsdag slo Russland 34–17 og styrket favorittst­empelet i VM.

– Er spillet ditt her en gevinst av flyttingen?

– Ja, kanskje. Jeg har i hvert fall følt meg veldig bra utover høsten og har fått trent med mange av de beste spillerne i verden, sier Oftedal til NTB.

Hun fikk 10 på spillerbør­sen i både VG og Dagbladet etter nedsabling­en av Russland.

26-åringen kom til Györ i sommer fra Issy Paris. Da måtte hun ut av komfortson­en og også si farvel til søsteren Hanna (også hun proff i Issy). Det var ikke like lett.

I Ungarn er alt på stell. Den gode lønningen kommer hver måned, klubben lever sunt og godt og jakter alltid på Champions League-trofeet.

Best

Presterer du ikke godt nok, er det alltid en stjerne som vil ha plassen din på laget.

– Du kan egentlig ikke vaere på noe bedre sted håndballme­ssig på klubbnivå, sier Oftedal om Györ.

Der får hun også mye tid med bestevenni­nnen Nora Mørk. De har vaert venner fra de var 12–13 år gamle etter å ha møtt hverandre i lokale kamper i Osloområde­t.

Norge spiller mot Nederland i semifinale­n (17.30) fredag. Den går i Hamburg, og det vil trolig vaere et par-tre tusen nordmenn på tribunen.

I 2015 knuste Norge Nederland i VM-finalen. I fjor var det klar ledelse lenge i EM-finalen. Den ga til slutt norsk ettmålssei­er.

Ingen sjanse

Mellom de kampene utklasset Norge Nederland i bronsekamp­en i OL i fjor.

– Nå skal vi starte jobben med Nederland. Det nytter ikke å tro at det blir som mot Russland, sier Oftedal.

I den andre semifinale­n møtes Sverige og Frankrike.

Norge har vunnet tolv gull til sammen i OL, VM og EM. Sitter forsvarssp­illet som mot Russland i to kamper til, er nummer 13 med tilnaermet garanti inne ved 19.00-tiden søndag.

Kjempetall

Over 1,3 millioner seere var for øvrig innom for å se Norge nedsable Russland med 34–17 i VMkvartfin­alen onsdag.

Tallene er de høyeste i årets VM. På det meste fulgte 1.311.000 seere kampen på TV 2s hovedkanal, mens 1.084.000 seere i snitt så hele kampen.

De høye tallene føyer seg bare inn i rekken dette mesterskap­et. 1,1 millioner seere var innom kampen mot Sverige fredag, mens tallet var 1,2 i seieren mot Spania mandag.

 ??  ?? TØFF KAPTEIN: Stine Bredal Oftedal forlot tryggheten og gikk til det ukjente. Norges kaptein kan kanskje få betalt for det søndag.
TØFF KAPTEIN: Stine Bredal Oftedal forlot tryggheten og gikk til det ukjente. Norges kaptein kan kanskje få betalt for det søndag.
 ??  ?? GOD: Stine Bredal Oftedal, her under kampen mellom Norge og Russland (34–17) i GETEC Arena, har vaert god i VM.
GOD: Stine Bredal Oftedal, her under kampen mellom Norge og Russland (34–17) i GETEC Arena, har vaert god i VM.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? GOD TONE: Thorir Hergeirsso­n og landslagst­rener for Nederland, Helle Thomsen, hadde en god tone før fredagens kamp.
FOTO: NTB SCANPIX GOD TONE: Thorir Hergeirsso­n og landslagst­rener for Nederland, Helle Thomsen, hadde en god tone før fredagens kamp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway