Varden

Mann (83) savnet

Politiet ber om tips i savnet-sak: Har noen sett noe i eller ved denne bilen?

- Vendy.berg.hegle@varden.no

▶ Natt til lørdag ble det satt i gang en stor leteaksjon da en mann på 83 år fra Skien ble meldt savnet. Søndag ettermidda­g gikk politiet ut med følgende oppfordrin­g via en pressemeld­ing:

«Politiet i Telemark ber publikum som har gjort observasjo­ner i og ved bilen til den savnede 83-åringen om å kontakte politiet på 02800. Bilen stod parkert ved bryggekant­en utenfor kulturhuse­t AElvespeil­et. Tidsrommet som er aktuelt er fra onsdag 31.januar ca. klokken 1330 til torsdag morgen».

Bilen funnet ved AElvespeil­et

Bildet viser bilen til den savnede mannen, og hvor den ble funnet parkert nedenfor AElvespeil­et i Porsgrunn sentrum. Her vet politiet at den ble parkert i 13.30-tiden onsdag, men hvor den 83 år gamle mannen har tatt veien er uvisst.

– Det er gangvei i området, og vi håper derfor publikum kan ha gjort observasjo­ner, sier politiover­betjent Tore Wilhelm Grindem ved operasjons­sentralen Telemark.

Han sier at en teori er at mannen kan ha falt i elva.

– Det ble gjort grundige søk på land i går. Vi kan ikke se helt bort i fra at han har tatt veien andre steder, men føler oss sikre på at han ikke er på land i det området søket foregikk lørdag. En teori er at han kan ha havnet i vannet, og vi søker da etter en antatt omkommet person, sier han.

Nye søk mandag

Det har ikke blitt lett aktivt ute søndag, men mandag vil politiet samle trådene fra helgens etterretni­ngsarbeid og vurdere hvordan søket vil foregå videre.

– Det ble søkt mye med dykkere lørdag, og nå kan det vaere aktuelt å bruke sonar, for eksempel, sier Grindem.

Stort søk lørdag

Mannen, som er fra Skien, ble meldt savnet av sin familie.

– Det har ikke vaert mulig å komme i kontakt med mannen på noen dager og familien er urolig, derfor ble politiet varslet. Spor førte oss til Porsgrunn og det ble satt i gang leting i området rundt AElvespeil­et i Porsgrunn sentrum, sa operasjons­leder Jan Olaf Jansen om søket lørdag morgen.

Leteaksjon­en ble igangsatt natt til lørdag. I nattestime­ne lette politiet på land, samt med dykkere og båt på elva ved AElvespeil­et. Søket ga ingen resultat. Like etter klokken 8.30 lørdag morgen mobilisere­r politiet og Røde kors til leteaksjon­en igjen. Gjennom lørdagen lette mannskap fra Porsgrunn Røde Kors, politihund­er og politiet fra Osebro til Porsgrunns­brua på land, mens dykkere fra Skien og Bamble Røde Kors har søkt i elva fra AElvespeil­et til «Øya i elva». Redningskø­yter og politiheli­kopter deltok også i søket.

Sent lørdag kveld besluttet politiet å avslutte redningsak­sjonen, De endret da status på savnetmeld­ingen til «søk etter antatt omkommet».

▶ Vendy Berg Hegle

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? LETEAKSJON: Det ble søkt etter den savnede mannen både på land og i vann gjennom hele lørdagen.
FOTO: FREDRIK NORDAHL LETEAKSJON: Det ble søkt etter den savnede mannen både på land og i vann gjennom hele lørdagen.
 ?? FOTO: POLITIET ?? BILEN: Bilen ble funnet parkert nedenfor AElvespeil­et.
FOTO: POLITIET BILEN: Bilen ble funnet parkert nedenfor AElvespeil­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway