Varden

Ser mot felles SV-kurs

Som første parti ut, samlet SV fra Telemark og Vestfold seg sammen for felles årsmøte, ett år før de slås sammen.

- Fredrik.nordahl@varden.no

▶ PORSGRUNN

– Dette er moro! Det er ikke hver dag vi blir over 400 nye medlemmer, sier leder i SV Telemark, Ådne Naper.

Vil fortsette å vokse

Den ordrike skiensmann­en som var bare noen titall stemmer fra å bli valgt inn på Stortinget i fjor høst, velger å se kun positive sider ved at fylkespart­iene også må slå seg sammen som følge av fylkessamm­enslåingen. De to nabopartie­ne er nesten nøyaktig like store, og har omtrent samme oppslutnin­g.

– Det som er viktig nå er å fortsette veksten vi har, få i gang og ta i bruk alle våre medlemmer, og så la politikken komme fram, sier Naper som altså kan legge til rundt 400 nye medlemmer til SV-familien.

Ved forrige valg, stortingsv­alget i fjor, var det bare Senterpart­iet som hadde bedre framgang enn SV.

Marsjere i takt

Mens det i hovedsak handler om industri, kraftbrans­je og skog i Telemark, sånn med tanke på arbeidspla­sser. Er det service og handel som gjelder i Vestfold.

– Jeg tror likevel vi skal klare å marsjere i takt. Arbeidsmar­kedet i de to fylkene er omtrent identiske. For oss så gjelder det nå å møtes for å finne sakene som forener oss, sier Naper og nevner rettferdig fordeling og klima som nøkkelord.

Under årsmøtet på Hotel Vic i Porsgrunn i helgen merket telemarksl­ederen at det var en spent medlemsmas­se.

– Vi har god tid til å bli samstemte. Formelt slår vi oss sammen fra januar 2019. Nå skal vi synkronise­re vedtekter, istedenfor å forsøke å utvikle helt ny politikk, sier Naper.

▶ Fredrik Nordahl

 ??  ??
 ??  ?? SV DOBBELT SÅ STORE: – Økningen har en forklaring. For fra neste år slås partiene i Vestfold og Telemark seg sammen, sier Ådne Naper.
SV DOBBELT SÅ STORE: – Økningen har en forklaring. For fra neste år slås partiene i Vestfold og Telemark seg sammen, sier Ådne Naper.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway