Varden

Skal selge dette bygget

- Andreas.soltvedt@varden.no

Bygget, som i mange år huset Telemarksb­iblioteket på Ulefoss, kommer snart for salg.

Det ruvende bygget i Ulefoss sentrum har ingen funksjon etter at de omfattende planene om etablering av en naeringsha­ge strandet i fjor. I budsjettmø­tet før jul vedtok kommunesty­ret at det byggmessig­e landemerke­t på Ulefoss skal legges ut for ordinaert salg.

Nå er det ingen vei tilbake for det som er å regne som et av tettstedet­s sanne signalbygg.

Pengene er ikke alt

Saken blir lagt fram i formannska­pet kommende uke. Rådmannen går inn for at det ikke legges føringer på salg av eiendommen utover kravene i regulering­splanen som angir at arealene skal brukes til forretning, kontor eller tjenesteyt­ing. Tomta som kan selges er på 2,3 mål.

– Hvor mye tenker du at bygget kan selges for, ordfører Bjørg Tveito Lundefaret?

– Det har jeg ingen stor formening om. Det viktigste for meg er det framtidige innholdet i bygget. Jeg synes det er viktig at vi får aktivitet der. Det skal vi få si noe om politisk før bygget blir annonsert for salg, sier ordføreren til Varden.

Må rustes betydelig opp

Bygget har tidligere huset Telemarksb­iblioteket så vel som Nome folkebibli­otek. Tomta er regulert til forretning, kontor eller tjenesteyt­ing, eller en kombinasjo­n av formålene. Dersom tomta ønskes utnyttet til andre formål, krever dette en omreguleri­ng.

Rådmannen bør få fullmakt til å akseptere pristilbud, framgår det av rådmannens saksframle­gg til formannska­pet.

– Jeg synes den formulerig­en er unødvendig i og med at

det er formannska­pet som avgjør alt sammen, sier Bjørg Tveito Lundefaret.

– Skal bygget selges for enhver pris, synes du?

– Vi har nok gjort det litt vanskelig for selv når vi tidligere har sagt at huset blir dyrt å ta i bruk fordi det må rustes opp betydelig. Ut ifra dette kan vi ikke forvente at vi får mange millioner kroner for bygget, sier ordføreren.

– Er det aktuelt at det bygges leilighete­r i bygget?

– Det er ikke førstevalg­et. Tror jeg ...

▶ Andreas Soltvedt

 ??  ??
 ?? ARKIFOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? SIGNALBYGG: Biblioteks­bygget ruver godt i Ulefoss. Bygget legges ut for salg. Prisen er ikke det viktigste, mener ordføreren.
ARKIFOTO: ANDREAS SOLTVEDT SIGNALBYGG: Biblioteks­bygget ruver godt i Ulefoss. Bygget legges ut for salg. Prisen er ikke det viktigste, mener ordføreren.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway