Varden

Satser på helårsres taurant på Gausta

Svenske Peter Andersson trår til med den første helårsrest­auranten i Gaustaområ­det. Göteborger­en er allerede i gang på «Bygget», og han forbereder seg på storinnryk­k i vinterferi­eukene.

- Knut.heggenes@varden.no

Det har vaert et savn for både hytteeiere og turister at det ikke har vaert en helårsdrev­en restaurant på Gausta utover tilbudet ved Gaustablik­k Høyfjellsh­otell. Nå sørger kokken Peter Andersson for at det blir restaurant­drift året rundt på senterbygg­et «Bygget» i Gaustatopp­en naturpark. Det er panoramaut­sikt – når vaeret er bra (!) – til majesteten Gaustatopp­en.

Tente på ideen

– Ja, dette blir spennende og veldig moro. Vi er en gjeng svenske venner som satser på restaurant­en. Jeg vil drive den med min bakgrunn som kokk på restaurant­er og hoteller i Göteborg og Stockholm. Jeg har også jobbet på Gol Høyfjellsh­otell. Nå blir det «Bygget» de neste årene. Vi har langsiktig­e planer om å bygge opp en restaurant med godt ry, sier Andersson entusiasti­sk til Varden.

Det er en rekke svensker fra Göteborgs-området som har etablert seg med hytter og investerin­gsprosjekt­er i naturparke­n de siste årene. Det var gjennom bekjente investorer at Andersson fikk høre om muligheten til å starte restaurant oppunder Gaustatopp­en. De tente umiddelbar­t på ideen, Og inngikk leieavtale med byggeier Anders Buchardt.

Håper på bra vaer

– Vi har virkelig troen på at det akkurat nå er det rette tidspunkte­t for å trå til året rundt. Vi sikter oss inn på både hytteeiere, turister, arbeidsfol­k og lokalbefol­kningen som kunder. Her blir det alt fra enkle retter til full middag. Vi har også store planer om mye grilling ut når vaeret er bra, sier Andersson – med snødrev og vind piskende i ansiktet. Vaeret skremmer langt fra den barske svenske kokken.

– Skiftende vaer er noe av sjarmen her oppe. Jeg visste ikke engang om dette stedet før vi fikk spørsmålet om vi var interesser­t i å drive restaurant her. Et helt fantastisk sted. «Bygget» ligger topp til rett ved veien inn i området, like ved heisen og bakkene – og utsikten da. «Fantastisk her i Nårje!, sier svensken med glimt i øyet.

▶ Knut Heggenes

 ??  ?? KOMPANJONG­ER: Peter Andersson (t.v.) fra Göteborg og Mathias Friman fra Stockholm er to av fire svensker som satser på «Bygget».
KOMPANJONG­ER: Peter Andersson (t.v.) fra Göteborg og Mathias Friman fra Stockholm er to av fire svensker som satser på «Bygget».
 ??  ?? TØFFING: Peter Andersson har tro på at det er akkurat riktig tidspunkt å satse på en helårsrest­aurant på «Bygget» ved Gaustatopp­en. Han har bakgrunn som kokk fra ulike restaurant­en i Göteborg og Stockholm.
TØFFING: Peter Andersson har tro på at det er akkurat riktig tidspunkt å satse på en helårsrest­aurant på «Bygget» ved Gaustatopp­en. Han har bakgrunn som kokk fra ulike restaurant­en i Göteborg og Stockholm.
 ??  ?? KLAR: Peter Andersson er klar for storinnryk­k i vinterferi­eukene.
KLAR: Peter Andersson er klar for storinnryk­k i vinterferi­eukene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway