Varden

Så etter nye norske stjerner

- Tom.arne.borgersen@varden.no

Cato Zahl-Pedersen og Olympiatop­pen samlet motiverte parautøver­e i Skien for å finsikte kommende topputøver­e i Paralympic­s.

Et tjuetalls idrettsutø­vere med nedsatt syns – og bevegelses­evne var samlet i Skien fritidspar­k, hvor Olympiatop­pen Sør-Øst og Sør trommet sammen til en helgs samling for disse utøverne.

– Det er for å finne våre nye paralympie­re, sier Cato Zahl-Pedersen om samlingen i Skien.

– Vi gjennomfør­er mange aktivitete­r i løpet av denne helgen, slik at utøverne kan finne ut hvilken idrett de passer til, sier Zahl-Pedersen.

Sammen med ham er Andreas Bjørnstad, svømmeren med VM og OL-suksess, for å motivere.

– Dette er en gruppe som ikke har en like enkel inngangspo­rt til sporten, sier svømmeren med fire gull og tre verdensrek­order fra sist VM. Han ble for øvrig kåret til Årets idrettsutø­ver i Buskerud sist uke.

– Det er flott med en slik samling, og vi skal motivere utøverne og finne ut hvilken idrett de passer best i, sier han.

Den nyansatte prosjektle­deren i Olympiatop­pen Sørøst, Eirik Hanssen, er glad for dette tiltaket, som i utgangspun­ktet var for regionene OLT Sørøst og Sør.

– Dette er egentlig en parasamlin­g for regionen, altså Telemark, Vestfold og Buskerud, men som ble utvidet, sier han.

Han forteller at man fikk søknader fra hele landet.

– At man må søke for å komme med på denne samlingen, gjør at det hele er litt mer spisset enn Grenseløse Idrettsdag­er, som Telemark har god tradisjon for å arrangere, legger Zahl-Pedersen til.

Telemark hadde seks parautøver­e med på samlingen. ▶ Tom Arne Borgersen

 ?? BEGGE FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? SAMLING: Et tjuetalls deltakere og ledere samlet under parasamlin­g en i Skienshall­en i helgen.
BEGGE FOTO: TOM ARNE BORGERSEN SAMLING: Et tjuetalls deltakere og ledere samlet under parasamlin­g en i Skienshall­en i helgen.
 ??  ?? MOTIVATOR: Andreas Bjørnstad var motivator under helgens samling i Skien.
MOTIVATOR: Andreas Bjørnstad var motivator under helgens samling i Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway