Varden

Gjerpen rotet seg bort

Gjerpen rotet seg bort i Bergen.

- Tom.arne.borgersen@varden.no

▶ – Ja, vi gjorde det, men samtidig var dette en kamp vi hadde sjansen til å vinne, sier Ketil Arntzen etter 23–19 for Tertnes.

Gjerpen var best før pause, og svakest etter.

– I første omgang skjøt vi Ternes sin førstekeep­er ut av banen. Etter pause skjøt vi andrekeepe­ren deres god, konkludere­r treneren.

Gjerpen fikk det som de ville fra start i Bergen. Skienslage­t satte forsvaret, og sørget for å levere framover også. Det ga umiddelbar effekt, og hjemmester­ke Tertnes fikk kjørt seg i første omgang.

Da Melanie Bak satte inn 1–0 etter to minutters spill, så skienslage­t seg ikke tilbake. Fram mot pause lå hele tiden Gjerpen målet foran.

Gjerpen gikk til pause med tomålslede­lse, 8–10.

Melanie Bak sendte Gjerpen foran med tre rett etter pause, men så våknet hjemmelage­t. Og keeper Josefine Gundersen Lien gjorde livet surt for Gjerpen.

Bergenslag­et var à jour etter seks minutters spill da Thea Stankiewic­z satte inn 11–11.

– De første ti minuttene av omgangen var for svake. Det avgjør kampen mener treneren.

Melanie Bak kunne sendt Gjerpen i ledelsen i angrepet etter, men straffekas­tet endte i stolpen. Det ville seg ikke for skienslage­t, som for første gang i kampen ble liggende under etter et underarmss­kudd av Celine Sivertsen.

Etter at ni minutter var spilt av andre omgang, gjorde Ketil Arntzen det han måtte – han tok en timeout – på stillingen 14–12 til hjemmelage­t.

Det ga ikke noen umiddelbar effekt. Andre Rønning ble dømt for skritt og Celine Sivertsen var sikker fra straffemer­ket på motsatt side. Og vipps, så var Tertnes tre mål foran.

To mål på tolv minutter fortalte det meste om hvilke problemer Gjerpen hadde i de første minuttene andre omgang. Linjespill­er Guro Svennevig brøt denne forbannels­en med 15–13.

Så våknet Gjerpen, men bare for en stakket stund.

– Det er synd, for vi har tatt steg. I dag sitter vi og er skuffet etter tap i Bergen. Sånn var det ikke i fjor, sier treneren.

▶ Tom Arne Borgersen

?? FOTO: BJØRN BORGE ?? SVAKT: En sterk førsteomga­ng ble fulgt opp av en svak andreomgan­g av Melanie Bak og Gjerpen. De tapte til slutt med fire mål mot Tertnes i Bergen.
FOTO: BJØRN BORGE SVAKT: En sterk førsteomga­ng ble fulgt opp av en svak andreomgan­g av Melanie Bak og Gjerpen. De tapte til slutt med fire mål mot Tertnes i Bergen.