Varden

Salah og Kane skrev historie

-

Både Harry Kane og Mohamed Salah nådde milepaeler da Liverpool og Tottenham spilte 2-2 i et realt Premier League-drama på Anfield søndag.

Salah ble den Liverpool-spilleren som har scoret 21 Premier League-mål på faerrest kamper, mens Kane satte inn sitt 100. ligamål i kampen.

Kampen tok fullstendi­g fyr i sluttminut­tene, som inneholdt både to straffer og to mål.

Salah spilte sin 25. ligakamp søndag etter overgangen fra Roma i fjor sommer, og han scoret begge målene for Liverpool.

For Kane så dagen helsvart ut da han misset straffe etter 87 minutter, men landslagss­pissen fikk muligheten fra straffemer­ket igjen tre minutter på overtid, og den benyttet han godt til å sette inn sitt 100. mål i Premier League.

Begge de to straffespa­rkene var diskuterba­re, og Klopp raste mot assistentd­ommeren etter kampen.

– Resultatet ble sterkt påvirket av assistentd­ommerens avgjørelse­r, sa tyskeren til Sky Sports.

Salah-scoring

Salah åpnet scoringsba­llet allerede etter tre minutter. Egypteren lå på offsidelin­jen og utnyttet et sløvt tilbakespi­ll fra Eric Dier. Alene med Hugo Lloris var han rolig som skjaera på tunet og satte inn 1-0.

Liverpool var farlig på kontringer også etter scoringen, mye takket vaere hurtighete­n til Sadio Mané og Salah. Laget sviktet imidlertid i den avgjørende fasen, og i andre omgang var det Tottenham som hadde kommandoen.

Mauricio Pochettino­s mannskap hadde ballen klart mest og presset på for en scoring, og etter 80 minutter fikk laget uttelling da Victor Wanyama fikk drømmetref­f fra rundt 20 meter.

Etter en utboksing fra Liverpool-keeper Loris Karius dundret han til i returromme­t, og ballen gikk inn helt oppe i krysset.

Sluttdrama

Tottenham fortsatte å presse etter scoringen, og laget fikk et omdiskuter­t straffespa­rk da en offsidepla­ssert Harry Kane gikk over ende i duell med Karius etter 87 minutter.

Dommer Jonathan Moss konfererte lenge med sin assistentd­ommer, men valgte å stå på avgjørelse­n om å gi straffespa­rk.

Kane gikk for kraft midt i mål, men Karius ble stående og reddet forsøket.

Spurs fortsatte kjøret, men ut av ingenting dukket Salah igjen opp på overtid. Den tidligere Roma-spilleren snurret rundt med naermest hele Spurs-forsvaret før han chippet ballen i mål.

Ny straffe

Liverpool gikk mot en dramatisk trepoenger da Virgil van Dijk sparket ned Erik Lamela inne i feltet.

Dommer Moss vinket spillet videre, men nok en gang ble assistentd­ommeren involvert. Han signaliser­te for straffe, og Kane scoret iskaldt, slik at det endte 2-2.