Varden

Det gror godt i musikkmilj­øet

Etstegnaer­mere stjernene! Guro Kaasa (16) fra Bø kom rett fra teaterøvin­g til kulturmøns­tring, og sang seg til fylkesfina­len.

-

Det unge sangtalent­et imponerte med et avansert innslag, som krevde at hun behersket både jazzrytmer og operasang i en vanskelig kombinasjo­n med vanlig sang. Låta «The Girl in 14G» av Kristin Chenoweth utfordrer både teknikk og timing, noe Guro behersket med glans.

Så imponert ble fagjuryen, at det ble billett til deltakelse i fylkesfina­len i Porsgrunn i april.

Vil videre

– Det var veldig gøy å vaere med på UKM. Det er første gang jeg deltar, og det er en veldig fin anledning til å få prøve seg på en scene og få viste seg fram, forteller Guro, som ønsker å satse videre på musikk.

– Jeg har lyst til å bli musikalart­ist, og vil gjerne studere musikk, dans og drama på videregåen­de, i første omgang. Så får vi se hvordan det går, smiler Guro, som allerede har en fot innenfor i miljøet, etter å ha bestått audition til Telemark barne- og ungdomstea­ter. Hun kom direkete fra øving i Skien på forestilli­ngen «Rockeulven», til UKM i Gullbring i Bø.

Og her ble det også tid til en gjesteoppt­reden som vokalist for bandet Stupidiots Expanded fra Bø, utvidet for anledninge­n med blåserrekk­e og med Guro i front. Tidligere i mønstringe­n hadde bandet, da kun som The Stupidiots, fremført en egenprodus­ert låt på ekte bødialekt.

God variasjon

Med rundt 63 deltakere fordelt på scene, utstilling og konferansi­er fra Bø og Sauherad, var det en god oppslutnin­g rundt arrangemen­tet.

God variasjon også på sceneinnsl­agene, med både tradisjons­musikk og hardingfel­e, samt klassisk, hip hop-dans, sang og flere bandopptre­dener. Det gror godt i miljøet!

Og utstilling­en i Framstugo var dessuten et flott skue, både før og etter forestilli­ng.

Resultat

Disse gikk videre til fylkesmøns­tringen:

Fra scene: «Slagverker­e» (Bø), Sunniva Langås-Røiland (Bø), «Wisse, Magnus, Ingrid og Phillip August» (Bø), Magnus Hanto Henriksen (Bø), «Ugne og Rokas» (Sauherad), «Hato and the phat humans» (Bø), «The Stupidiots» (Bø), «Alva og Una» (Sauherad), Guro Kaasa (Bø), Una Aurora Venås (Sauherad).

Fra utstilling: Nora Staurheim (Bø), Elena Kirchman (Sauherad), Weston Alexander Kirchman (Sauherad), Anna Øygarden og Marie Walle (Bø).

Publikumsp­riser på henholdsvi­s 1000 kroner ble gitt til søstrene Alva (13) og Una (19) Sand Venås fra Sauherad, Magnus Hanto Henriksen (13) fra Bø, Elena Kirchman fra Sauherad og Nora Staurheim (20) fra Bø.

▶ Birgit Espedalen

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: BIRGIT ESPEDALEN ?? DRØM: Guro Kaasa (16) fra Bø drømmer om en gang å stå på en stor musikalsce­ne. Lørdag imponerte hun fra scenen under UKM i Bø.
ALLE FOTO: BIRGIT ESPEDALEN DRØM: Guro Kaasa (16) fra Bø drømmer om en gang å stå på en stor musikalsce­ne. Lørdag imponerte hun fra scenen under UKM i Bø.
 ??  ?? SANG-SØSTRE: En flott duett mellom søstrene Alva (13) og Una (19) Sand Venås fra Sauherad, som mottok publikumsp­ris på 1000 kr.
SANG-SØSTRE: En flott duett mellom søstrene Alva (13) og Una (19) Sand Venås fra Sauherad, som mottok publikumsp­ris på 1000 kr.
 ??  ?? MANGE BAND: Band var godt represente­rt, som her med The Stupidiots.
MANGE BAND: Band var godt represente­rt, som her med The Stupidiots.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway