Varden

Ribbet bil i garasje midt på natta

Hunden «Gyb» vekket familien klokken fire natt til mandag. Lulzime Ganiqir oppdaget to menn i garasjen. De hadde strippet bilen for deler.

- Tore.o.moen@varden.no

Familien ble vekket av hunden midt på natten. Da oppdaget Lulzime Ganiqir to menn i garasjen. De hadde strippet bilen for deler.

▶ – Jeg banket i ruta og ropte til dem. Da løp de ut døra, men den ene snudde og kom tilbake og tok med seg en plastpose, forteller hun. Hennes ektemann Reshad løp barbeint ut i bare underbuksa oppover veien etter de to maskerte mennene.

Ribbet bilen

Ute i garasjen ble de sjokkert. Bilen deres, en 2014 BMW X5 3,0d sto jekket opp. Taket på varebilen som sto ved siden av var fylt opp av deler fra BMW-en.

Framhjulen­e var skrudd av, radiator, vifte, grill og frontlykte­r var demontert, men lå igjen. Inne i bilen er ratt, pynteliste­r og navigasjon blant tingene som er borte fra bilen de kjøpte sist sommer. Noe er skrudd løs, andre ting er skåret eller klippet. Gulvet er kliss vått av kjølevaesk­e.

Rolig strøk

Huset ligger i Rienvegen og er naermeste nabo til Kongerød gård.

– Vi har bodd her i seks år. Dette er et rolig eneboligst­røk, forteller Lulzime som jobber som laerer ved Klyve skole.

De har ikke vaert plaget av innbrudd og tyverier i området, men for ti dager siden rett før klokket tre om natta så hun to sortkledde menn med hetter utenfor huset.

– Noen har visst hva slags bil som står i garasjen, sier hun.

På innsiden av garasjepor­ten var skruene som fester portmotore­n mot porten skrudd av. Sannsynlig­vis for å kunne åpne garasjepor­ten uten å lage lyd ved å bruke motoren.

Tydelige håndavtryk­k

Tyvene løp av gårde med så mye de klarte å baere.

– Se her er merkene etter han som snudde for å ta med seg posen, sier Lulzime. På den hvite garasjekle­dningen står noen tydelige merker etter skitne never som tyven tok seg for med da han rundet hjørnet.

En nabo kommer til. Han oppdaget for noen måneder siden to menn som prøvde å bryte seg inn i en annen bil rett i naerheten. De to naboene diskuterer om de ikke bør følge en annen nabos eksempel og montere overvåking­skamera.

Politiet har vaert på stedet og sikret seg spor. Bilen blir neppe kjørbar med det først. For tyvenes del kan de spare seg bryderiet med å komme tilbake. Bilen og delene er fjernet.

▶ Tore Øyvind Moen

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? VAKTHUND: Den lille pomeran-chivava hunden Gyb slo alarm til matmor Lulzime Ganiqir da den hørte noen i garasjen. Der hadde to tyver demontert store deler av bilen og lagt disse klart for å tas ut gjennom garasjepor­ten.
ALLE FOTO: TORE ØYVIND MOEN VAKTHUND: Den lille pomeran-chivava hunden Gyb slo alarm til matmor Lulzime Ganiqir da den hørte noen i garasjen. Der hadde to tyver demontert store deler av bilen og lagt disse klart for å tas ut gjennom garasjepor­ten.
 ??  ?? TOK RATTET: Ratt, navigasjon og airbag var blant interiørde­lene som ble tatt fra bilen.
TOK RATTET: Ratt, navigasjon og airbag var blant interiørde­lene som ble tatt fra bilen.
 ??  ?? INNBRUDD: Tyvene har brutt seg inn garasjedør­a. Lulzime Ganiqir oppdaget dem fra vinduet mot døra.
INNBRUDD: Tyvene har brutt seg inn garasjedør­a. Lulzime Ganiqir oppdaget dem fra vinduet mot døra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway