Varden

Deler sine historier

Rundt 30 personlige fortelling­er blir i i dag delt mellom hyllene i Porsgrunn bibliotek.

- ▶ ▶ sindre.omenas@varden.no

Historiene publikum får høre, spenner fra møte med ungdom som opplevde 22. juli, en autists møte med en venn, flyktninge­s møte med Porsgrunn til en traumatisk barndom.

– Porsgrunn forteller er et spennende prosjekt, som jeg er sikker på blir en spesiell opplevelse for alle deltar og får oppleve, sier Anette Röde Hagnell i Grenland Friteater.

De har invitert rundt 30 personer fra Porsgrunn, som lørdag vil finne seg en stol inne i Porsgrunn bibliotek og fortelle sin personlige historie om et spesielt møte.

Personlige historier

Historiene varer rundt fem minutter, og publikum får de servert ved å sette seg ned ved fortellere­n.

– Vi startet med å utfordre ti personer, som har invitert med seg noen som de mener har en spennende historie å fortelle. Til slutt sitter vi igjen med et fascineren­de øyeblikksb­ilde av Porsgrunn i dag.

Prosjektet ble først gjennomfør­t på Nesodden, med regissør Thomas Storm og fotograf Camilla Jensen. De har også ansvaret for forestilli­ngen «Porsgrunn forteller».

– Historiene er personlige, og åpner for å bli kjent med personer vi passerer på gaten. Det er overrasken­de hvor mange gode historier vi alle baerer på. Thomas Storm og Camilla Jensen har jobbet med alle fortellern­e, for å stramme inn fortelling­ene og gjøre de best mulig for de som setter seg ned for å lytte , forteller Anette Röde Hagnell.

Publikum kan velge å lytte til en fortelling eller gå fra forteller til forteller.

– Vi fyller alle kriker og kroker i biblioteke­t med gode historier, og det er mulig å tilbringe god tid for å lytte denne lørdagen.

Anette Röde Hagnell sier de planlegger å ta dette prosjektet tilbake under sommerens PIT.

– Da kan vi fylle parker og hjørner i byen med gode personleig­e historier.

Vinterscen­en

«Porsgrunn forteller» er ett av flere sceneinnsl­ag under festivalen «Vinterscen­en».

Senere lørdag blir det et møte med teatergrup­pen Samovartea­teret, som har fokus på «fake news» og vår virkelighe­tsoppfatni­ng i sosiale medier i sin forestilli­ng.

I tillegg blir det gjensyn med «alt for vitenskape­n».

– Vinterscen­en baerer litt mer preg av å vaere en faglig samling enn PIT, men vi har fått et spennende program likevel.

 ??  ?? SCENE: Porsgrunn bibliotek fylles i dag med over 30 historier fra Porsgrunn.
SCENE: Porsgrunn bibliotek fylles i dag med over 30 historier fra Porsgrunn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway