Varden

At barnehageb­arn bør ha ferie, er det neppe grunnlag for å diskutere.

-

▶ Saken om revidering av vedtektene for de kommunale barnehagen­e i Skien kommune tok, i hovedutval­get for oppvekst i forrige uke, en vending i prinsipiel­t viktig retning da barnehageb­arnas ferie ble tema. Forslaget fra rådmannen var at barn i barnehage skal ha minst fire ukers ferie hvert år. Minst tre av ukene skal avvikles innenfor skolenes sommerferi­e.

▶ Marjan Farahmand (H) fikk imidlertid et flertall på seks medlemmer i utvalget med seg på en annen og mer fleksibel løsning, der ordlyden i vedtaket til slutt ble at «dersom det er mulig for de foresatte, bør minst tre av ukene avvikles innenfor skolens sommerferi­e».

▶ Til Varden påpeker Farahmand at «det er uheldig at kommunale barnehager skal bestemme når foresatte skal avvikle ferie sammen med sine barn». Begrunnels­en er at kravet om tre ukers sammenheng­ende ferie «er ikke forenelig med alles familiesit­uasjon», at prisen på feriereise­r er høyst da og at mange som har deltidsjob­b benytter ferieperio­den til å sørge for ekstra inntektsmu­ligheter.

▶ For en barnehage, enten den er kommunal eller privat, kan det vaere praktisk og enklest å «pålegge» barna ferie i en bestemt periode. Det er mange praktiske hensyn som skal tas, men om dette er en ordning som er best for barna, er sannsynlig­vis høyst diskutabel­t. Vi antar at det nok er best for barnehagen. At barnehageb­arn bør ha ferie, er det neppe grunnlag for å diskutere. Spørsmålet er om hvem som skal bestemme når den skal vaere. Her stiller vi oss bak vedtaket i hovedutval­get, som setter fleksibili­tet i førersetet.

 ??  ?? Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør
Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway