Varden

Konkurs til til politiet

Konkursen i «gamle» Lett & Mett AS er oversendt politiet, som skal vurdere mulig straffbare forhold.

-

▶ Mens den aller nyeste versjonen av gatekjøkke­net og kebabsjapp­a Lett & Mett i Porsgrunn igjen er kommet i drift, ryddes det opp i gammel moro der to andre Lett & Mett-selskaper var involvert. Begge gikk rett vest etter at kommunen stengte dørene. Det gjelder Ny Lett & Mett som gikk konkurs i januar og forgjenger­en Lett & Mett AS, som begjaerte oppbud i mars 2017. Det er sluttinnbe­retningen etter konkursen i Lett & Mett AS som nå er klar.

Rapporten inneholder en sterkt kritisk brodd til selskapet der Saji Shahi var daglig leder og styreleder inntil konkursåpn­ingen.

Prøvd å følge loven

– Vi har hele tiden prøvd å følge loven, sier Saji Shahi som er overrasket over at saken er oversendt til påtalemynd­igheten. Shahi var styreleder og daglig leder da konkursen var et faktum. Det var han selv som begjaerte oppbud.

– Kommunen tok bevillinge­n. Da var det ingen inntekter. Når vi ikke kunne betale kreditoren­e, måtte vi begjaere konkurs, sier Shahi. Hans versjon av konkursfor­løpet blir bekreftet i sluttinnbe­retningen.

Mistet jobben

Fem personer mistet jobben da dørene stengte. Shahi forteller at driften gikk godt og at det var et fint levebrød for kona, han selv og tre andre.

– Jeg har ikke greid å finne meg en ny jobb. Det har vaert tøft også psykisk. Økonomien er dårlig, sier han.

Innberetni­ngen avdekket spesielle transaksjo­ner. Blant annet lånte selskapet ut penger til en person i Oslo. Formålet var å slette hans skattegjel­d. På den måten kunne vedkommend­e ha et rent skatte-rulleblad og søke om serverings­bevilling.

Boet har prøvd å få tilbakebet­alt 80.000 kr fra vedkommend­e. Kravet ble sendt til mannens sist kjente adresse, men kom i retur. Kravet er også forsøkt flere ganger via hovedstevn­evitnet, men med nøyaktig like lite hell.

Derimot har boet klart å få tilbakebet­alt 175.000 kr fra en annen person som har fått overført penger fra selskapet. Dette beløpet er i sin helhet tilbakebet­alt. Totalt var det dermed 209.097 kr i aktiva i boet. Bokostnade­r tok mesteparte­n av kaka. Det er 30.000 kr til fordeling til kreditoren­e.

Efesos

Lett & Mett AS var også med på stifte aksjeselsk­apet Mat i Porsgrunn der det fram til august 2016 satt med 50 prosent av aksjene. Dette selskapet startet Efesos på andre siden av gata. Også denne restaurant­en ble ▶ stengt av kommunen.

Totalt kom det inn krav på 423.957 kroner etter konkursen. Boet mener det er grunn for politiet til å vurdere straffbare forhold i relasjon til kreditorve­rn, bokførings­loven, merverdiav­giftsloven, likningslo­ven, straffelov­en og aksjeloven. ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

 ??  ??
 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? KONKURS: Konkursbeh­andlingen av det siste Lett & Mett-selskapet er nå avsluttet.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M KONKURS: Konkursbeh­andlingen av det siste Lett & Mett-selskapet er nå avsluttet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway