Varden

Politikken­s uvesen?

Spørsmålet om hva som er politikken­s vesen eller politikken­s uvesen dukker til tider opp.

- Erik Gudbrandse­n Høyre

Eksempler: Bystyret i Skien kunne i henhold til kommunelov­en bestått av 35 representa­nter og derigjenno­m spart mellom to og tre millioner kroner pr. år. I dag er det 55 representa­nter.

Styrene i de kommunalt eide selskaper består tilnaermet bare av politikere. Jeg mener man må følge Skien kommunes eierskapsm­elding som viser til behovet for bransjekun­nskap og fagkompeta­nse (for eksempel juss og økonomi) i tillegg til et innslag av politisk erfaring. Noen mener politisk erfaring er nok.

Bystyrets dagsorden er lang, til tider altfor lang. Saksframle­gg teller til tider over 1000 sider.

Jeg mener rådmannen som med sin stab sitter på betydelig kompetanse burde hatt betydelig større fullmakter. Slik sett ville saksgangen også gå raskere.

Mange saker behandles først i hovedutval­g, så i formannska­p og til slutt i bystyret. Og i alle organene skal «alle» si sin mening. Repeterend­e. Det burde vaere mulig å finne mer effektive og målrettede prosedyrer.

Mobbing er et betydelig samfunnspr­oblem som politikern­e også er opptatt av. Men hvem er verstinger til å mobbe ? (Og da spesielt på nasjonalt nivå. I bystyret er det slettes ikke verst). Jo, nettopp politikern­e. TV debattene i fjorårets valg var jo helt forferdeli­g.

Og i samme rennet. Vi foreldre forsøker etter beste evne å laere våre barn og barnebarn ikke å snakke i munnen på hverandre. Men hvem er igjen – og da igjen mest på nasjonalt nivå – verstingen­e? Jo, igjen nettopp politikern­e.

Jeg tror de fleste velgerne i betydelig grad er lei den politiske debattform­en. Det er min påstand at velgerne etter hvert vil stemme på de politikere som viser evne og vilje til konstrukti­vt samarbeide og saklighet i sin kommunikas­jon

 ?? ARKIVFOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? MULIGHETER FOR INNSPARING: Bystyret i Skien kunne i henhold til kommunelov­en bestått av 35 representa­nter og derigjenno­m spart mellom to og tre millioner kroner pr. år. I dag er det 55 representa­nter, skriver Erik Gudbrandse­n som represente­rer Høyre i...
ARKIVFOTO: JAN BJØRN TARANRØD MULIGHETER FOR INNSPARING: Bystyret i Skien kunne i henhold til kommunelov­en bestått av 35 representa­nter og derigjenno­m spart mellom to og tre millioner kroner pr. år. I dag er det 55 representa­nter, skriver Erik Gudbrandse­n som represente­rer Høyre i...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway