Varden

Det hausses opp og det hausses ned

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Jeg tenkte jeg skulle hausse litt, og da først og fremst opp. Det er vi jo blitt så gode til her i media, skal vi tro diverse skjenkekon­trollører og minst en rådmann. Her om dagen var jeg på et såkalt folkemøte i Elvespeile­t Mat og Vinbar, slik at jeg kunne notere ned noe som kunne hausses opp i avisa dagen derpå. I et prikkfritt arrangemen­t ble det diskutert prikkene som hagler mot øl-bransjen. Neste møte blir trolig om prikker i trafikken der politiet må kalles inn på teppet etter å ha prikkbelas­tet lokale bilister som kjører for fort. På møtet fortalte en politianme­ldende styreleder i kontrollse­lskapet Securance at det var media som hadde hausset opp skjenkebrå­ket i Porsgrunn. Det har han selvsagt rett i, etter at han selv prøvde å roe gemyttene på en sushiresta­urant i Osebro-strøket. Der har vel aldri en full mann eller kvinne satt sin ustø fot. Men kontrollbe­søket endte med politiutry­kning grytidlig en lørdagskve­ld. Hvis man først skal skyte spurv, kan det like gjerne gjøres med kanoner.

Avisomtale­n av sushi-bråket er blitt et eksempel på hvordan Varden bedriver haussing. Også rådmannen mener vi pisker opp stemninga.

Men de sylskarpe mediekriti­kerne glemmer noe viktig. Er det noe pressen liker å skrive om, så er det alkohol. Kunnskapsn­ivået er skyhøyt. Før i tiden, da det var fri flyt i redaksjone­ne, var det faktisk pilsner som holdt arbeidsmor­alen oppe. Da jeg begynte i bransjen, ble jeg sett på som en underlig skrue hvis jeg gikk rett hjem etter en kveldsvakt. Det var oppmøtepli­kt og folketelli­ng på puben. Først da vaktsjefen kunne konstatere at vi var «alle mann alle», kunne jobben med å skryte av vår egen fortreffel­ighet starte. Noen måneder seinere la A-pressen ned avisa. Det mente vi som jobba der var en unødvendig opphaussin­g av underskudd­et.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway