Varden

Mer bråk om byggefelte­t

- PORSGRUNN per.arne.rennestrau­m@varden.no

Porsgrunn kommune har avvist et erstatning­skrav i den lokale utgaven av «Norske byggekloss­er».

Byggefelte­t i Vestavegen på Løvsjøtopp­en har allerede blitt en dyr affaere for kommunen.

Flere boligeiere har fått medhold i et krav om å dekke bygging av en forstøtnin­gsmur til nesten to millioner kroner.

I kjølvannet av dette forliket har det dukket opp flere erstatning­skrav fra nybyggere som mener de kjøpte katta i sekken.

Disse prøver kommunen nå å sjonglere så godt den kan. Kommuneadv­okaten har svart på et erstatning­skrav fra Vestvegen 31 – og gitt blankt avslag:

Ikke vesentlig dårligere

– Vi kan ikke se at tomten er i vesentlig dårligere stand enn det dere hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesumme­n og den informasjo­n som var gitt fra Porsgrunn kommune forut for salget, skriver kommuneadv­okaten.

Det handler denne gangen om et hus som ikke ligger langs den nesten åtte meter høye forstøtnin­gsmuren på pynten ut mot Lundedalen.

Huset er på en knaus, mer tilbaketru­kket. Men også her er det sterk misnøye.

I klagen fra huseierne blir det påpekt at «tomtens beskaffenh­et har vaert vanskelig og regulering­ene gitt begrensnin­ger på tomtens utnyttelse­sgrad (...)

«Tomtens regulering­sbestemmel­ser har vaert ufullstend­ig og mangelfull, og regulering­sendringer har gjort det umulig å innfri de krav som er gitt», hevdes det videre.

– Det er ikke korrekt at regulering­splanen var ufullstend­ig, men det er riktig at det har vaert en diskusjon i kommunen med hensyn til tolkingen av enkelte punkter i regulering­splanen, svarer kommuneadv­okat Randi Gro Thuland.

Burde vaert stoppet

Høyre-politiker Gunnar West Sørlie mener utbygginge­n burde vaert stoppet når man så i hvilke retning det bar.

– En ting er at kommunen har solgt felt for salg som er dårlig lagt opp. Men også konsulentf­irmaene som var med å utarbeide planen har gjort en dårlig jobb, sier West Sørlie.

– Og når tomtene lå der, har byggefirma­ene bare kjørt på. Det burde vaert stoppet mye tidligere.

▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? STOPPET: De som bygde hus som står på toppen av denne forstøtnin­bgsmuren har inngått forlik.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M STOPPET: De som bygde hus som står på toppen av denne forstøtnin­bgsmuren har inngått forlik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway