Varden

Millba søker etter ansatte

- Jan.bjorn.taranrod@varden.no

Flere ganger den siste tiden har det blitt lyst ut ledige stillinger hos muffinspro­dusenten på Limi. Selskapet selv vil ikke kommentere hvorvidt Millba utvider.

Den siste stillingsu­tlysningen er på ti ledige stillinger. Arbeidsopp­gavene består i oppveiing, baking og pakking, og om du vil ha jobben, må du regne med at det kan bli skiftarbei­d, også i helgene.

Millba er i gang med å føre opp et tilbygg ved fabrikken på Limi, der det blant annet lages Aunt Mabel’s muffins.

Lån og støtte

Vekst i Grenland holder Millba fram som et selskap som har fått drahjelp og klart seg bra takket vaere støtte underveis fra offentlige naeringsfo­nd.

– Et eksempel på bedrift som har fått starthjelp fra Skien Naeringsfo­nd er Millba AS. Bedriften har hatt en eventyrlig vekst siden etablering­en i 1999 og starten på produksjon­en av muffinsene og kakene. I 2005 vant de Innovasjon Norges kommersial­iseringspr­is. Aunt Mabels har blitt en verdenshit – du kan til og med støte på henne i Saudi-Arabia. Det er ganske fantastisk at bedriften hører til her i Skien, skriver Vekst i Grenland på sine nettsider.

I fjor ga Vekst i Grenland og Skien naeringsfo­nd til sammen én million kroner i lån til Millba.

Telemark utviklings­fond har gitt et tilskudd på 750.000 kr, påpeker Vekst i Grenland.

I begrunnels­en for å gi lån i fjor skrev styret at det la spesielt vekt på den positive rolle Millba AS spiller med hensyn til å ansette lavt utdannet arbeidskra­ft med innvandrer­bakgrunn.

Vekst på 12 millioner

Millbas administre­rende direktør Bernt Ove Søvik er tilbakehol­den med hva selskapet skal i gang med nå, eller om produksjon­en utvides.

– Vi ønsker ikke å kommentere dette noe videre. Ber om forståelse for dette, skriver Søvik i en epost til Varden.

Selskapet hadde ifølge Bedriftsda­tabasen.no en omsetning på 89,4 millioner i 2016. Det var 12,4 millioner bedre enn året før da omsetninge­n sluttet på 77 millioner kr. Resultat, eller overskudd, før skatt var på 5,5 millioner kr.

▶ Jan Bjørn Taranrød

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? MUFFINS: Millba har hatt suksess med muffinspro­duksjonen på Limi.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN MUFFINS: Millba har hatt suksess med muffinspro­duksjonen på Limi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway