Varden

Ja til byggeforbu­d på Frednes

Det kan bli lagt ned midlertidi­g byggeforbu­d i Down Town-området og på Frednesøya – slik Høyre tidligere har foreslått.

-

Rådmannen i Porsgrunn legger fram forslaget som ett av to alternativ­er. Det ene går på å skrote dagens regulering­splan. Det andre er å la det fortsatt skure og gå.

Dersom politikern­e sier ja, vil dagens planer på Frednesøya fryses i påvente av en ny plan.

Bakgrunnen er usikkerhet om den gjeldende regulering­splanen og en masterplan for området.

Boliger og vei

Byggestans kan få konsekvens­er for en omfattende boligbyggi­ng og plassering­en av en ny vei ut til boligstrøk­et.

Det var etter forslag fra Gunnar West Sørlie (H) at rådmannen nå legger fram forslaget. Varden har tidligere skrevet at West Sørlie ønsker å rydde opp i jussen.

– Det er fint at rådmannen tar ballen. Slik planene nå kan den ikke brukes til noe som helst, sier Høyre-politikere­n. I forbindels­e med utbygginge­n av Frednes Brygge havnet kommunen i en kattepine. De sa nei til den første søknaden og viste til en såkalte masterplan som forteller hvordan bygningene skal se ut og ligge i forhold til elva.

Utbygger Petter Øygarden i Conceptor Bolig AS mener imidlertid denne planen ikke er juridisk bindende. Et byggeforbu­d vil ikke ramme akkurat dette byggeprosj­ektet.

Nå kan det bli laget en ny regulering­splan som også kan føre til at gamle og betente veiplaner blusser opp.

En halv seier

Dersom kommunen skal legge kabalen på nytt, betyr det også en omkamp om veien. Den gangen dagens regulering­splan ble vedtatt, vant beboerne en halv seier.

De slapp økt trafikk i miljøgata og fikk reddet hundremete­rskogen. Men de måtte svelge andre kameler. Blant annet kan det komme en stor støymur mellom «gamle Sundjordet» og den planlagte bebyggelse­n på Frednesøya.

▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? FORNØYD: Gunnar West Sørlie er glad for at rådmannen vil rydde opp.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M FORNØYD: Gunnar West Sørlie er glad for at rådmannen vil rydde opp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway