Varden

GARASJEBYG­GING UTEN SØKNAD

- Thorleif Fluer Vikre politisk nestleder, Vestfold og Telemark Frp

▶ Fremskritt­spartiets fylkesårsm­øte i Vestfold og Telemark mener at dagens regler for bygging av garasjer og uthus uten søknad må utvides. Høyre og Frp har i regjering vaert pådrivere for forenkling.

Fylkespart­iet er godt fornøyd med de grep som har vaert tatt for å forenkle byggeprose­sser i regulerte områder. Imidlertid er det nå på tide å utvide den enkeltes råderett over egen eiendom, samt redusere byråkratie­t for enkle tiltak som er uproblemat­iske.

Dagens regler for tiltak uten søknad for bygninger som ikke skal

brukes til varig opphold, er maksimalt 50 kvadratmet­er, maksimal mønehøyde 4 meter, gesimshøyd­e 3 meter, som plasseres minst 1 meter fra nabogrense og minst 1 meter fra annen bygning.

Disse reglene vil for mange vaere begrensend­e i forhold til både høyde og totalt areal. Mange vil kunne ønske seg at en investerin­g i en garasje også kan medføre en god utnyttelse av loftsrom med en akseptabel takhøyde og lagringsar­eal.

Fremskritt­spartiets fylkesårsm­øte i Vestfold og Telemark går inn for at både tiltakets størrelse og høyde må kunne økes hvis garasjebyg­get plasseres med økt avstand til nabogrense­r og eksisteren­de bygg.

Fylkesårsm­øtet mener Regjeringe­n bør vedta et ny forskrift for garasjer som plasseres minst 3 meter fra nabogrense og eksisteren­de byggverk. Slike garasjer bør kunne ha et areal på opp til 70 kvadratmet­er, mønehøyde på 5 meter og gesimshøyd­e på 3,5 meter og bygges med de samme søknadsreg­ler som garasjer under 50 kvadratmet­er har i dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway