Varden

Gir pappa aeren for suksessen

-

Henrik Kristoffer­sen kaller det karrierenø­dvendig å ha pappa Lars rundt seg når han skal konkurrere. Søndag ga det OL-sølv i storslalåm.

23-åringens fulgte dermed opp bronsemeda­ljen fra slalåmrenn­et i Sotsji for fire år siden og tok karrierens andre OL-medalje. Bak sølvet lå en voldsom snuoperasj­on, ikke helt ulik den han gjennomfør­te i vinterleke­ne i Russland.

Da kjørte han seg opp fra 15.- til 3.-plass. Søndag var han nummer ti etter en første omgang som var et stykke unna normalt Kristoffer­sen-nivå. AEren for at han igjen tok medalje etter en forrykende annenomgan­g gir han pappa Lars.

– Jeg hadde ikke stått her med sølvmedalj­e hvis det ikke var for at han er her. Han vet hvilke knapper han skal trykke på. Jeg er 23 år gammel, og han har kjent meg siden den dagen jeg ble født, så han vet hva han skal si og gjøre, smiler Kristofers­en til NTB.

Far og sønn Kristoffer­sen møttes til en sølvklem i målområdet etter at spenningen var utløst. Nøyaktig hva de to snakket om, og hvilke knapper pappa Lars trykket på i pausen mellom omgangene, ville ingen av dem røpe for mye om.

– Det skal jeg holde for meg selv. Det får ingen andre enn meg vite, kanskje bortsett dama mi og mutter’n. For meg er det imidlertid helt karrierenø­dvendig at han er her, sier Kristoffer­sen. (NTB)

 ?? FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX ?? PAPPAGUTT: Henrik Kristoffer­sen takker pappa Lars for suksessen.
FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX PAPPAGUTT: Henrik Kristoffer­sen takker pappa Lars for suksessen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway