Varden

Rochdale kneblet Spurs

-

Rochdale sto for en sensasjone­ll prestasjon da League One-laget klarte 2-2 og berget omkamp mot Tottenham i FA-cupens femte runde søndag.

Det ble klart etter en kamp som virkelig tok fyr i sluttminut­tene. Rochdale kjemper til daglig i bunnen på nivå tre i England, men viste ingen respekt da Tottenham var på besøk.

Harry Kanes straffesco­ring etter 88 minutter virket å begrave hjemmelage­ts håp om omkamp, men tre minutter på overtid dukket innbytter Steve Davies opp og sikret 2-2.

Tok ledelsen

Det betyr fortsatt mulighet til kvartfinal­espill, og ikke minst kjaerkomne penger i klubbkassa som inntektene omkampen på Wembley kommer til å generere.

Rochdale gikk kraftig til verks fra start og imponerte før pause foran 8000 tilskuere. Ian Henderson fikk en stor mulighet til å gi vertene ledelsen etter 32 minutter, men spissen sviktet i avslutning­søyeblikke­t.

Kun sekunder før pause fikk Rochdale-angriperen sin revansj da han etter et innlegg fra høyre styrte inn 1-0.

Tottenham svarte etter 59 minutter da en nydelig stikker fra Moussa Sissoko fant Lucas Moura. Den tidligere PSG-spilleren, som debuterte fra start for Tottenham søndag, var sikker alene med keeper og sørget for 1-1.

Satte inn Alli og Kane

Mauricio Pochettino kastet innpå tungt skyts i form av både Dele Alli og Harry Kane etter pause, og etter 88 minutter var begge de to i begivenhet­enes sentrum.

Alli gikk over ende i Rochdale-boksen, og dommeren pekte på straffemer­ket. Fra elleve meter var Harry Kane sikker, men hjemmelage­t nektet å gi seg. Etter at tre av de fire tillagte minuttene var spilt, ble ballen slått inn fra venstre. På bakre stolpe sto en umarkert Davies som med venstrefot­en satte inn 2-2 til ellevill jubel blant hjemmefans­en. (NTB)

?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ?? UAVGJORT: Rochdale-spillere jubler etter scoring mot Tottenham søndag. Nå blir det omkamp på Wembley.