Varden

– Dette er siste bok om Louisa

-

Hun selger flere bøker her til lands enn noen andre. Jojo Moyes har levert ny bok om Louisa Clark og bedyrer at det blir siste gang hun følger den vimsete heltinnen ut på eventyr.

Louisa Clark sjarmerte en hel verden da hun dukket opp i bestselger­en «Et helt halvt år», som siden ble filmatiser­t med Emilia Clarke og Sam Claflin i hovedrolle­ne.

Også oppfølgere­n «Etter deg» ble en stor ssuksess. Nå sier Moyes farvel til Louisa med boken «Fremdeles meg», hvor vi følger den fargerike vimsekoppe­n til Manhattan. Her har hun skaffet seg arbeid som assistent hos en rik familie.

– Det er en ny tid for forfattere etter sosiale medier. Leserne har virkelig gitt meg beskjed om at de ville høre mer om Louisa, jeg merker meg at hun appellerer sterkt – spesielt til unge kvinner.

– Men jeg vil ikke høre noen si at jeg melker henne for alt hun er verdt. Det handler ikke om det. Det handler om at hennes historie ikke var ferdigfort­alt. I løpet av denne siste boken går hun virkelig fra å vaere en ganske naiv ungjente til å bli en voksen kvinne. Og så ville jeg skrive en oppløftend­e bok denne gangen. Det trenger vi, verden er til tider så mørk og komplisert, fremholder forfattere­n til NTB.

– Var oversett

Jojo Moyes har solgt 31 millioner bøker og er oversatt til 44 språk. Det var boka om Louisa Clark som forandret alt.

– Jeg skrev i årevis uten at noen la saerlig merke til det. Det fine med Louisa er at hun har fått folk til å lese også mine tidligere bøker, sier forfattere­n. Nå deler Moyes tiden sin mellom å skrive romaner, og å skrive for TV og film. Da «Et helt halvt år» ble filmet var hun svaert involvert.

Nytt miljø

Moyes’ bøker handler ofte om hverdagsme­nnesker. Og noen av dem handler om hverdagsme­nneskets møte med de rike og vellykkede.

– Men så er de rike og vellykkede langt fra perfekte, skal det vise seg, sier forfattere­n. Som på alle måter vil fortelle oss at veien til lykken ikke handler om penger. Om bakgrunnen for at hun sendte Louisa av gårde til New York denne gangen, sier hun:

– Jeg ville gi henne et nytt miljø, men ikke et som ga henne språkprobl­emer. (NTB)

 ?? FOTO: TIMES, BASTION FORLAG ?? SELGER GODT: Jojo Moyes, her med hunden sin, har solgt om lag 31 millioner bøker og er oversatt til 44 språk
FOTO: TIMES, BASTION FORLAG SELGER GODT: Jojo Moyes, her med hunden sin, har solgt om lag 31 millioner bøker og er oversatt til 44 språk
 ??  ?? SLUTT: «Fremdeles meg», bli siste bok om Louisa Clark, melder forfattere­n.
SLUTT: «Fremdeles meg», bli siste bok om Louisa Clark, melder forfattere­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway