Varden

Medaljerek­ord er i trøbbel

Simen Hegstad Krüger reddet lagkamerat­ene og sørget for at Johannes Høsflot Klaebo kunne rykke inn til norsk stafettgul­l i OL i Pyeongchan­g.

-

OL i Pyeongchan­g ender trolig med at norske medaljerek­order må skrives om. I helgen rundet vi 26.

Krüger la inn en sterk søknad til å bli OL-konge da han innkassert­e sitt andre OL-gull i debutmeste­rskapet. 24-åringen har også ett sølv.

Søndag måtte Krüger jage OAR etter at Didrik Tønseth og Martin Johnsrud Sundby ikke fikk ut maks på sine to klassisket­apper. Norge var et halvminutt bak da Sundby sendte ut Krüger.

Lyn-løperen gikk imidlertid drastisk til verks og hadde snudd situasjone­n til at Norge ledet med Frankrike i rygg og 16 sekunder ned til de russiske løperne før Johannes Høsflot Klaebos ankeretapp­e.

Sjeldent så nervøs

– Det er viktig med denne seieren. Det er sjeldent jeg har vaert så nervøst før et skirenn. Det var spesielt å gå her i dag, sa Krüger til Eurosport.

– Jeg må ha gjort et eller annet riktig i inngangen av mesterskap­et. Man får en boost i mesterskap­et og da var det bare å bruke den energien, fortsatte han.

Sprintvinn­eren fra tidligere i mesterskap­et lot konkurrent­ene gjøre grovarbeid­et og ventet til den siste kilometere­n før han sikret seieren.

– Det kjentes bra. Jeg fikk det utgangspun­ktet jeg håpet på. Vi hadde utrolig ski og kroppen fungerte bra. Jeg fikk en luke i nedoverbak­kene på førsterund­en, så da skjønte jeg at jeg skulle gå til der, og det fikk jeg til, sa Klaebo til Eurosport.

Det er første gang siden 2002 at Norge vinner en herrestafe­tt.

– I dag er jeg og Didrik glad for at vi går på lag med Simen og Johannes. Det er helt rått å vaere en del av denne kvartetten, oppsummert­e Johnsrud Sundby overfor Eurosport.

OAR og Denis Spitsov ble

sølvmedalj­ører, mens Frankrike tok bronsen.

I kjempeform

Didrik Tønseth hang med i ni av ti kilometer, men så sa det stopp.

Heller ikke Martin Johnsrud Sundby hadde en maksdag på andreetapp­e., men heldigvis for det norske laget er Krüger i kjempeform. 24-åringen herjet på sin skøyteetap­pe og ga seg ikke før han var i ledelsen.

– Jeg måtte bare kjøre på. Så jeg måtte bare prøve å gå mitt eget løp, også så jeg at han var litt kantete i stilen. Da var det bare å prøve og gå smart og forhåpentl­igvis sette noen sekunder på ham. (NTB)

 ??  ?? SERVERT: Ankermann Johannes Høsflot Klaebo i mål til suveren seier, etter å ha fåttserver­t perfekt utgang av Simen Hegstad Krüger (t.v.).
SERVERT: Ankermann Johannes Høsflot Klaebo i mål til suveren seier, etter å ha fåttserver­t perfekt utgang av Simen Hegstad Krüger (t.v.).
 ??  ??
 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX ??
FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway