Varden

Ikke siden 2007 har det vaert registrert faerre tilskuere på Falkum.

- Sjefredakt­ør Tom Erik Thorsen

Tom Erik Thorsen, sjefredakt­ør

▶ En gang må nødvendigv­is fotballses­ongen starte og det er vrient å forutse vaermeldin­gen flere måneder fram i tid, men likevel: Årets sesongstar­t er alt annet enn god reklame for fotballen. Oddtrener Dag-Eilev Fagermo er blant dem som har tatt til orde for å utsette årets sesongstar­t, selv om han er tilhenger av tidlig start. Hans egne ord til TV2 i 2010 gir mening også i 2018: – Det er ikke underholde­nde å sitte og omtrent fryse i hjel og se fotball på elendige gressbaner. Det er viktigere å bruke pengene på å utvikle spillere enn å måke snø.

▶ Tilskuerta­llet på søndagens kamp (4400) forteller også hvor lite vellykket dette var: Ikke siden 2007 har det vaert registrert faerre tilskuere på Falkum. I årene 2011, 2012 og 2013 var tallene for de dårligste besøkte kampene henholdsvi­s 4466, 4433 og 4499 tilskuere. Vi må altså helt tilbake til Odds elendige 2007-sesong for å finne et lavere tall (4128 mot Stabaek). Odds tilskuersn­itt i fjor falt for første gang siden 2012. Det er naturlig å anta at dette har sammenheng med manglende valuta for pengene; tross en relativt god tabellplas­sering til slutt, var det, altfor ofte, frustreren­de og kjedelig å se på. Søndagens kamp var, på mange måter, en forlengels­e av fjorårsses­ongen. Ispedd full vinter. Ett tap er ingen krise, men søndagens kamp var alt annet enn oppløftend­e. På flere måter.

▶ Det fine med fotball er imidlertid at det kan snu. Hele tiden. Kanskje når du minst venter det. Eller når du forventer det. Nå venter VIF (b), RBK (h), Bodø/ Glimt (h), Strømsgods­et (b), Sarpsborg (h) og Molde (b). «Alle kamper er tøffe,» men det er, mildt sagt, et hardt program før Start kommer på besøk i begynnelse­n av mai. Både Odd og vaergudene må levere for at våren ikke skal bli blytung.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway