Varden

Bjørn Anker skal lede driften

- ▶ Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Bjørn Anker har overtatt som daglig leder i MSG Production på Geiterygge­n. Det skjer for at flygründer Svein Gunnar Maeland skal få mer tid til salg.

Bjørn Anker har overtatt roret som daglig leder hos flygründer­ne på Geiterygge­n.

Han er optimist på vegne av MSG Production.

– Vi er helt sikre på at vi kommer til å få salg. Den interessen som har vaert rundt vårt unike deicingspr­odukt er fantastisk. Med den vinteren vi har bak oss nå, som har vaert den verste på deicing noen gang, er det mange som har opplevd forsinkels­er. Og det har ikke gjort interessen mindre, sier Anker.

Bred erfaring

I naeringsli­vssammenhe­ng må Bjørn Anker regnes som en «tungvekter». Tidligere har han hatt lederrolle­r i Betonmast Telemark, HRL, Grenland Group og Vekst i Grenland.

Det ligger ingen dramatikk i at 65-åringen for halvannen måneds tid siden overtok ansvaret for driften.

– Lederen for MSG Production er gründeren, Svein Gunnar Maeland, og det er han som står for ideene, men trenger å bruke mer tid på salg og videreutvi­kling av ideene, sier Anker. Og presiserer at MSG Production ikke er Bjørn Anker, men de som har stått i flere år for å realisere ideene sine på Geiterygge­n.

– Det er slik at vi til enhver tid driver med minst to forskjelli­ge ting: Det ene er å selge, og det er andre er å utvikle ferdig og bygge. Da er det siste, som vi kan kalle hjemmetjen­esten, som blir ansvarsomr­ådet jeg styrer, forklarer Bjørn Anker.

– Vi har sett behovet for å styrke organisasj­on, slik at vi er i stand til å tilfredsst­ille kundene når de kommer, sier Bjørn Anker.

Har ansatt fler

– Vi har ansatt en ny teknisk tegner, noe som igjen reduserer risikoen ved å vaere for få og styrker oss i forhold til å oppnå det vi jakter på, sier Anker. Og det hyres i tillegg inn to personer til utviklings­arbeidet, slik at det snart sitter fire personer og tegner det er som skal bli verdens første deicser og vaskeautom­at for flygemaski­ner. Til sammen er det nå mellom 15 og 20 personer som samles til lunsj hver dag. Det kommer til å bli et industriev­entyr, er Anker overbevist om og framhever at den opprinneli­ge ideen med deicing var en god idé.

– Men det er bare noe vi driver med fra førtiende breddegrad og nordover. I tillegg har du vaskemarke­det. Det er mye større. Vasking gjøres over hele verden, sier Anker.

Markedssje­f Frøydis Garmo forteller om en enorm interesse under flymessen i Madrid forrige uke. Land over hele kloden er interesser­t, og møteboka fram mot sommeren begynner å bli full for salgsteame­t.

 ??  ??
 ??  ?? UTVIKLING: Bjørn Anker skal lede utviklings­arbeidet. Han har blant annet lederbakgr­unn fra HRL, Betonmast og Grenland Group.
UTVIKLING: Bjørn Anker skal lede utviklings­arbeidet. Han har blant annet lederbakgr­unn fra HRL, Betonmast og Grenland Group.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway