Varden

En bank uten penger

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Dama i banken så litt oppgitt på meg. – Nei, her er det ikke penger å få. Sånt har vi ikke her. En stakkar hadde gått i baret i banken. Hvordan kan man egentlig bli såpass dum at man tror at det er penger å få i en bank?

Banker av en viss størrelse har nå for tiden ikke kontanter. Det hadde jeg faktisk helt glemt. Og så kan man jo lure på hvem i alle dager det er som går inn i en bank for å ta ut penger. Det kan for eksempel vaere en kar som har vaert på en liten tur og mistet lommebok. Og med lommeboka, forsvant også betalingsk­ortene. Skulle du ha sett! Så derfor tok man lua i hånda og gikk bort til skranken i selveste DnB, tidligere kjent under et helt annet navn: DnC. Der de altså ikke har penger, viste det seg. Det neste blir muligens en klesbutikk uten klaer, eller et vinmonopol uten alkohol.

Men man fikk da god assistanse, selv om det var lite å hente i form av knitrende kontanter. Damer i banker er normalt meget hjelpsomme. Også denne. Hun skjønte nok at dette var en kunde som hadde noe tungt for det, så det endte med at jeg fikk detaljerte råd om å oppsøke en bank i butikk. Tenkte jeg det ikke. Spørsmålet er hvor mange år som går før butikker slutter med butikk og begynner bare å drive bank. Da forsvinner vel pengene derfra også. Det er sikkert som banken, og vel så det.

For øvrig synes jeg banker bør slutte å skryte av forvaltnin­gskapital på flere hundre milliarder når de ikke har så mye som en krone i banken. Det blir som å slå seg på brystet uten nevneverdi­g grunn.

Som de sier i utlandet: Show me the money!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway