Varden

Storkontro­ll i butikker

Samtlige dagligvare­butikker i Skien får besøk av kommunens kontrollør­er i vinter.

- Nils.skumsvoll@varden.no

▶ Fem av de totalt 38 butikkene som er kontroller­t har fått varsel om to prikker hver.

Roser driverne

De har riktignok reglene samlet i en perm, men derfra til at de ansatte vet nok om hvordan de skal håndtere en beruset kunde som ønsker å kjøpe øl er ikke nødvendigv­is det samme.

Kommunens utsendte har hatt fokus på rutiner for internkont­roll i forbindels­e med salg av alkohol.

Eva Ebersten Ulvin, fagleder for bevillings­saker i Skien kommune, synes de fleste butikkene er flinke, men understrek­er viktighete­n av å ha gode rutiner for internkont­roll.

– Kontrollør­ene blir tatt godt imot. Jeg vil benytte anledninge­n til å skryte av driverne i Skien, for de aller fleste har alt på stell, sier hun til Varden.

Av kontrollra­pportene fra de aktuelle butikkene framkommer det at ansvarlig for kvelden ikke var informert godt nok om rutinene for internkont­roll da butikkene fikk besøk.

Det skal vaere utformet et tilpasset internkont­rollsystem med kartleggin­g av utfordring­er, forebyggen­de rutiner, tiltak og plan for oppfølging i praksis. Alle butikkene som er kontroller­t har dette på plass skriftlig, men noen av dem har altså ikke vaert flinke nok til å kommuniser­e innholdet godt nok ut til alle de ansatte, ifølge kontrollør­ene fra Skien kommune.

– Det kan for eksempel handle om at de ansatte skal vite hvordan de skal opptre om det kommer en overstadig beruset person som vil kjøpe alkohol, eller hvordan de skal kontroller­e at en person er gammel nok til å kjøpe det, sier Ulvin.

Butikkene som har fått varsel om prikk er Kiwi Frogner, Meny på Rising, Coop Prix på Skotfoss, Joker på Klovholt og Meny Borgestad. Daglig leder ved sistnevnte dagligvare­forretning, Terje Moen, ønsker kontrollør­ene fra kommunen velkommen.

Ønskes velkommen

– Vi er svaert opptatt av å ha alt på stell i alle våre butikker, og bruker mye tid på dette. Vi er i dette tilfellet uenige i prikktilde­lingen, noe vi har gitt uttrykk for, men om vi likevel får dem må vi jo bare ta det med oss og stramme opp ytterliger­e internt i den aktuelle forretning­en.

– Vi synes det er flott at vi har et tydelig regelverk å forholde oss til, noe vi også gjør. Dette er vi svaert bevisste på. De ansatte i våre butikker vet hvordan dette skal håndteres. Det er viktig for oss, understrek­er han.

▶ Nils Skumsvoll

 ?? FOTO: GORM KALLESTAD, SCANPIX ?? STRENGE REGLER: Dagligvare­forretning­ene har strenge regler å forholde seg til når det gjelder salg av alkohol.
FOTO: GORM KALLESTAD, SCANPIX STRENGE REGLER: Dagligvare­forretning­ene har strenge regler å forholde seg til når det gjelder salg av alkohol.
 ?? FOTO: VENDY BERG HEGLE ?? ROSER BUTIKKENE: Eva Ebersten Ulvin, fagleder for bevillings­saker i Skien kommune, synes butikkene er flinke.
FOTO: VENDY BERG HEGLE ROSER BUTIKKENE: Eva Ebersten Ulvin, fagleder for bevillings­saker i Skien kommune, synes butikkene er flinke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway