Varden

HJELP BARN SOM LIDER

- Erik Røys revisor Redd Barna Skien

▶ Siden 2015 har Redd Barna nådd ut med hjelp til 1,4 millioner barn i Jemen. Det gjelder tilførsel av rent vann, mat og kontantstø­tte til familier slik at de kan kjøpe det de trenger for å overleve. Redd Barna støtter helseklini­kker, distribuer­er medisiner og behandler underernae­rte barn. I tillegg har tusenvis av barn fått tilgang til trygge leke- og laereområd­er hvor de kan få hjelp til å bearbeide traumatisk­e opplevelse­r. 89,4 prosent av innsamlede midler går til Redd Barnas arbeid for barn, 10.6 prosent går til administra­sjon og å skaffe inntekter.

Jemen blir av FN kalt verdens verste humanitaer­e krise. 22 millioner mennesker, halvparten barn, trenger nødhjelp. Over 450.000 barn er alvorlig underernae­rt. Millioner står i fare for å dø av sult.

Norge eksportere­r i dag militaert materiell til de krigførend­e partene bortsett fra De Forente Arabiske Emirater (stortingsv­edtak). Siden krigen i Jemen startet har den norske eksporten til krigførend­e parter seksdoblet seg. Redd Barna mener at Norge burde skamme seg over dette og avslutte denne eksporten.

688.000 rohingyaer har måttet flykte fra sine hjem i Myanmar. Mange av disse flyktninge­ne holder til i Cox Bazar i Bangladesh. (60 prosent av nyankomne er barn). Redd Barna deler ut mat og vann, presenning­er, hygiene og husholdnin­gsartikler, varme klaer og tepper. Man registrere­r og gir beskyttels­e til de enslige barna samt oppsporer og gjenforene­r barn med overlevend­e familiemed­lemmer. Man driver 50 barnevennl­ige områder, lekeområde­r og laeringsse­ntre i de midlertidi­ge leirene. Her kan barn leke, laere og føle seg trygge.

Redd Barna har i dag en aksjon for å hjelpe barn som lider i Jemen og andre steder. Ved å google Redd Barna finner man ut hvordan man kan hjelpe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway