Varden

Rådmannen drar fra kommunen

Østre Porsgrunn kirke

-

Rådmannen i Hjartdal er den første som forlater skuta. Han synes vel det er tid for å bytte beite. Det er forståelig.

Rådmannen har forøvrig en fargerik CV fra sin tid i Hjartdal, med blant annet innføring av eiendomssk­att som førte kommunen opp i Norgestopp­en for avgifter, et uavklart program for skiløyper, et V/A-opplegg med uanede fremtidige økonomiske forpliktel­ser.

Hva blir det neste som skjer i kommunen? Det på høy tid at kommunesty­ret tar en ny runde på V/A-planene sine. Og da er det vannoppleg­get fra Sjåvatn som bør kuttes. Det ligger mange føringer og begrensnin­ger for en drikkevann­skilde - både i selve vannet og for de naermeste omgivelsen­e.

Hjartdal kommunesty­re oppfører seg som det skulle vaere de som har eiendomsre­tten til Sjåvatn. Det virker som de helt har sett bort fra at kommunegre­nsa med Notodden går midt i vannet. Kanskje har konsulente­n deres beroliget med at: «..man kan ikke se den grense under vann!» Nå får aktuelle grunneiere i Hjartdal og Notodden sette foten ned og få stoppet dette vanvittige prosjektet. De bør tenke på fremtidige, evige begrensnin­ger for drift og muligheter for eiendommen­e sine.

Hvordan har forresten kommunen tenkt å få gjennomfør­t legging av vannlednin­g over eiendommer som ikke engang kan tillate at det kjøres opp skiløyper om vinteren? Når de ikke makter noe så enkelt som et inngrepslø­yve for skiløypene vil det bli en lang vei med ekspropria­sjoner. Aksepter det faktum at det eksisterer mer enn godt nok med grunnvanns­brønner i Tuddal slik det allerede er. Da kan det hende at interessen for å koble seg kun på avløp blir større.

John E. Sigurdsen

 ?? FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN. ?? GRUNNSTEIN­EN: Ordfører Robin Martin Kåss (t.v.) og biskop Stein Reinertsen la ned grunnstein­en til nye Østre Porsgrunn kirke.
FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN. GRUNNSTEIN­EN: Ordfører Robin Martin Kåss (t.v.) og biskop Stein Reinertsen la ned grunnstein­en til nye Østre Porsgrunn kirke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway