Varden

Gjelstad var nok en gang best

- Tom.arne.borgersen@varden.no

Kristian Lauvik Gjelstad gjorde som han har gjort mange ganger denne sesongen. Han endte på førsteplas­s i norgescupe­n i telemarksk­jøring.

I Wyllerløyp­a i Oslo sørget for å ha nødvendige marginer på sin side da han vant sprinten lørdag. Med fem hundre sørget han for seier. Han ledet med to hundredele­r etter den første omgangen, og økte med ytterliger­e marginer i den andre omgangen.

Skilte to sekunder

Han fulgte opp med nok en seier søndag. Denne gangen hadde han større marginer ned til nestemann på lista i klassisk telemarkkj­øring. To sekunder skilte det ned til nummer to.

For den talentfull­e løperen fra Morgedal står oppgaven i kø den kommende tiden. Først skal han kjøre verdenscup på Rjukan, som naermest blir som hjemmebane å regne, deretter er det junior-VM i Sveits som står for tur. Sesongen avsluttes med NM klassisk og fjelltelem­ark i Sogndal. Disse konkurrans­ene skjer etter påske.

Klubbkamer­atene i Morgedal, Maja E. Brynilsen og Brage Olsen Gjølberg, hadde litt stang ut i helgens norgescup i anlegget som ligger rett i naerheten av Tryvannstå­rnet i Oslo. De to ungdommene er førsteårs juniorer, og har merket den tøffe konkurrans­en i juniorklas­sen.

Verdenscup på Rjukan

Tarjei Gjelstad, leder i skigruppen i Morgedal, skriver i en pressemeld­ing at de to bruker norgescupe­n til å kjenne på nivået.

Verdencupe­n på Rjukan starter i morgen med sprint, etterfulgt av parallell torsdag og fredag og avslutning­svis med sprint lørdag.

▶ Tom Arne Borgersen

 ?? BEGGE FOTO: PRIVAT ?? STERK: Kristian Lauvik Gjelstad var god under helgens norgescup i telemark. Han endte med seiere både lørdag og søndag.
BEGGE FOTO: PRIVAT STERK: Kristian Lauvik Gjelstad var god under helgens norgescup i telemark. Han endte med seiere både lørdag og søndag.
 ??  ?? PÅ TOPPEN: Kristian Lauvik Gjelstad (i midten), Erik Kvernberg, Eidsvåg IL(t.v.) og Jacob Alveberg, Baekkelage­t IL på seierspall­en.
PÅ TOPPEN: Kristian Lauvik Gjelstad (i midten), Erik Kvernberg, Eidsvåg IL(t.v.) og Jacob Alveberg, Baekkelage­t IL på seierspall­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway