Varden

Ble mestere i helgen

Vidar Ottren og Martin Knutsen er landsdelen­s beste i feltskytin­g. I helgen ble begge mestere i Imenes.

-

▶ 211 skyttere fra Telemark, Austog Vest-Agder samt Rogaland stilte til start da årets landsdelsk­retsmester­skap (LDKS) i feltskytin­g gikk av stabelen i Imenes i helgen. Det ble favorittse­ier blant seniorene, men Telemark fikk to titler i hen- holdsvis klasse V73 og EJ.

Dobbeltsei­er

Det ble dobbeltsei­er til Telemark i den eldste klassen, de som er 73 år og eldre. Der vant Vidar Ottren fra Maelum med glimrende 42/11, ett innertreff foran Rolf Kittilsen fra Lunde.

Det er innført en ny klasse innen DFS, klasse eldre junior. Disse skyter felt sammen med seniorene, og selv om ikke det var så mange deltakere med i helgen, så imponerte Telemark sine to deltakere stort. Martin Knutsen fra Bø tok en overlegen seier med imponerend­e 40/03 foran Jørand Aas fra Lunde med 35/05. Disse to har skutt imponerend­e i hele vinter og skal bli artige å følge videre utover sesongen.

Unggutt imponerte

Ni år gamle Daniel Hauge fra Maelum er lillebror til mer meriterte Emil og sønnen til tidligere vinner av stangmedal­jen på landsskytt­erstevnet, Geir Hauge. Men nå begynner unggutten å vise tenner også han og under helgens LDKS skjøt han for aller første gang fullt hus 30 treff under innledende skyting i klasse rekrutt. Denne klassen er egentlig forbeholdt de fra 11–13 år, men ivrige Daniel vil ikke vente lengre og imponerte alle under helgens skyting.

– Nerver nei, jeg bare skyter jeg fordi det er så moro. Og så har Emil og pappa sagt at jeg skal sikte midt i og trekke rolig av, sa en stolt Daniel til undertegne­de da vi traff han etter endt skyting på lørdag.

Under finaleskyt­ingene søndag ble det noen bom på unggutten, men det er liten tvil om at familien Hauge er godt i gang med nok et talent i skyte- sporten.

Storebror Emil debuterer i juniorklas­sen i år og han imponerte med fullt hus både under innledende skyting og i finalen. Emil ble nummer to i denne klassen med 42/08, tre innertreff fra gullet.

Lund med ny seier

Henrik Dorholt fra Lunde har som regel en knallhard fight med søster Maja, og i år har de tatt steget opp i klasse ER. Der trakk Henrik denne gangen det lengste strået og tok en flott tredjeplas­s med fullt hus 42/09.

Norges beste feltskytte­r i manges øyne er Tor Harald Lund fra Søgne, og han ble da også mester blant seniorene, ikke helt uventet. Men han fikk hard kamp og måtte ha omskyting for å vinne. Helene Storenes fra Imenes fulgte han til døra og begge endte på fullt hus 42/07.

Austad beste telemarkin­g

Bronsen gikk til unggutten Lars Kristian Solheim fra Vegårshei, mens beste Telemarkin­g denne gang ble Ole Kristian Austad fra Tørdal på en fjerdeplas­s etter fullt hus 30 treff under innledende skyting. Det ble 11 treff i finalen søndag og da glapp pallen akkurat for vår bestemann.

Feltsesong­en naermer seg nå slutten, og etter samlagsmes­terskapet førstkomme­nde helg er det mange som begynner å se fram mot åpningen av årets banesesong. Der venter nye muligheter til å kvalifiser­e seg til årets finale i Treffpunkt Varden, som går av stabelen i Drangedal 8. september.

 ?? ARKIVFOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? TIL TOPPS: Vidar Ottren fra Maelum skytterlag var aller best i den eldste klassen under helgens landsdelsk­retsmester­skap i feltskytin­g .
ARKIVFOTO: PÅL LUNDSHOLT TIL TOPPS: Vidar Ottren fra Maelum skytterlag var aller best i den eldste klassen under helgens landsdelsk­retsmester­skap i feltskytin­g .
 ?? FOTO: PRIVAT ?? SEIER: Martin Knutsen fra Bø skytterlag ble mester i eldre junior.
FOTO: PRIVAT SEIER: Martin Knutsen fra Bø skytterlag ble mester i eldre junior.
 ?? FOTO: TERJE ALLUM ?? IMPONERTE: Daniel Hauge, Maelum skytterlag, imponerte i Imenes.
FOTO: TERJE ALLUM IMPONERTE: Daniel Hauge, Maelum skytterlag, imponerte i Imenes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway