Varden

Sandra heier på 250 unge i morgen

På fylkesmest­erskapet for ungdomsbed­rifter i fjor vant Sandra Mørland Abrahamsen fra Kragerø Rotarypris­en «Beste selger» – og fikk et uforglemme­lig opphold sammen med 100 unge etablerere og gode mentorer i Canada.

-

▶ SKIEN

– Den prisen er det virkelig verdt å kjempe for, sier Sandra (bildet) til de 250 telemarksu­ngdommene som skal delta på fylkesmest­erskapet for ungdomsbed­rifter i Skien fritidspar­k onsdag.

I alt 1000 ungdommer som har laget sine egne ungdomsbed­rifter på videregåen­de skoler i Buskerud, Vestfold og Telemark kommer til Fritidspar­ken 14. mars, går det fram av en pressemeld­ing fra Rotary. Elevene skal på over 200 stands presentere sine bedrifter og produkter, og et stort dommerpane­l skal bedømme det arbeidet de har gjort med etablering og drift av selskapene.

Arrangemen­tet er også åpnet for publikum. En av de mange prisene som det blir konkurrert om er Rotarypris­en.

– Skulle bare visst!

- Alle skulle bare visst hvilke muligheter denne prisen gir, sier Sandra Mørland Abrahamsen. For prisen er ikke bare et klapp på skulderen for godt arbeid, den omfatter også reise og opphold på en samling for unge etablerere i Canada.

– Jeg kjente ingen da jeg kom dit, men det ble en fantastisk opplevelse der unge lederspire­r fra mange land samarbeide­t om å løse problemsti­llinger som naeringsli­vet i Canada hadde gitt oss. På vei fram mot dommerpane­let fikk vi god hjelp av flinke mentorer, og vi fikk rikelig med innspill som vil komme godt med for den som skal satse på nyskapning – enten det er i Norge eller i andre land, forteller Sandra.

Arbeidet med ungdomsbed­riften på Kragerø vgs, og ikke minst oppholdet i Canada, der hun også fikk et stort nettverk i mange land, gjør at Sandra vil satse videre på entreprenø­rskap og innovasjon.

Det er rotaryklub­bene i Telemark som sammen med rotarydist­riktet sponser Rotarypris­en.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway