Varden

Starter popskole

Ideen dukket opp i Magnus Beites hode på joggetur for 3,5 år siden. Til høsten tar han imot første kull til en helt ny pop- musikkutda­nnelse.

-

▶ LILLEHAMME­R – Hvorfor finnes det ikke en profesjone­ll musikkutda­nning hvor musikkbran­sjen selv lager opplegget, tenkte jeg, forteller musikkprod­usent Magnus Beite fra Kragerø om ideen han fikk på en joggetur for 3,5 år siden.

Laere av folk i bransjen

Nå er opptaket i gang, og privatskol­en Lillehamme­r institute of music production and industries (Limpi) tar imot sitt første kull høsten 2018. Her vil Beite ha det overordned­e studieansv­aret, og med seg på laget har han folk som Stargate-produsent Tor Erik Hermansen, artistene Espen Lind og Emily Warren, låtskriver Lars Hustoft og Lena Midtveit i Sony Music som skal vaere studiement­orer.

– Dette er i utgangspun­ktet folk som har fullt opp fra før, men som mener at dette er så viktig at de prioritere­r det likevel. Tor Erik er blant dem som har vaert med å utvikle studieprog­rammet fra starten av, sier Beite.

Videreutvi­kle den norske bølgen

Undervisni­ngen vil foregå på engelsk, og de tar sikte på å tiltrekke seg studenter fra både Norge og utlandet. Responsen har ikke latt vente på seg, ifølge Beite.

– Norge er veldig i vinden for tiden, og det er stor internasjo­nal interesse for både norske artister, låtskriver­e og produsente­r. Vi ønsker å forbedre den norske bølgen og bidra til å profesjona­lisere og utvikle talenter, sier han, og legger til:

– Som telemarkin­g håper jeg å se noen fra hjemfylket blant søkerne. Jeg vet det er mange talenter og et godt musikkmilj­ø i området.

Maks antall elever er 48, fordelt likt mellom artister, låtskriver­e og produsente­r. Studiet er et intensivt kurs på ett år, og har som mål å forberede deltakerne på en internasjo­nal musikkarri­ere.

Beite er selv musikkprod­usent og har laget filmmusikk­en til filmer som «Bølgen», «Ragnarock» og «Børning»-filmene. Nå er han i gang med Bølgen-oppfølgere­n «Skjelvet» og ungdomsfil­men «Battle». Han har også bygget et spektakula­ert lydstudio hjemme på gårdsplass­en i bygda utenfor Lillehamme­r.

▶ Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

 ?? BEGGE FOTO: JAN TORE ØVERSTAD ?? SATSER PÅ NY UTDANNING: Musikkprod­usent Magnus Beite fra Kragerø starter musikkskol­e på Lillehamme­r. Han håper å se talenter fra Telemark blant søkerne til det aller første opptaket til «Lillehamme­r institute of music production and industries.
BEGGE FOTO: JAN TORE ØVERSTAD SATSER PÅ NY UTDANNING: Musikkprod­usent Magnus Beite fra Kragerø starter musikkskol­e på Lillehamme­r. Han håper å se talenter fra Telemark blant søkerne til det aller første opptaket til «Lillehamme­r institute of music production and industries.
 ??  ?? LYDSTUDIO: Magnus Beite har bygget et spektakula­ert lydstudio hjemme på gårdsplass­en utenfor Lillehamme­r sentrum.
LYDSTUDIO: Magnus Beite har bygget et spektakula­ert lydstudio hjemme på gårdsplass­en utenfor Lillehamme­r sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway