Varden

Oppgitt over museet

Telemark museum vil kreve penger av par som blir viet på Ulefos Hovedgaard. Dette får politikere i Nome til å se lyserødt.

- ▶ Bjørg Tveito Lundefaret. ▶ andreas.soltvedt@varden.no

– Jeg synes det er kjipt at Telemark museum ikke kan vaere såpass rause at de ser signaleffe­kten dette gir og at vi ikke kan få tilbudet uten å betale for det!

Bidrar med store summer

Ordfører Bjørg Tveito Lundefaret var blant dem som lot seg mildt provosere da saken ble diskutert i Nome formannska­p torsdag. Nome kommune bidrar i år med 610.000 kroner i tilskudd til Telemark museum for drifting av Ulefos Hovedgaard. I tillegg ytes prosjektti­lskudd på opptil 90.000 kroner samt tjenester knyttet til veivedlike­holdet. I retur har kommunen forventnin­ger til at Hovedgaard­en vederlagsf­ritt kan benyttes til vielser i begrenset omfang, slik det er nedfelt i forslaget til driftsavta­le med museet.

Museet på sin side har svart med at de ikke har noe problem med at vielser skjer kostnadsfr­itt for kommunen. De vil i stedet sende regninga for bruk til brudeparen­e.

Håper å komme til løsning

Bjørg Tveito Lundefaret sier til Varden at hun håper kommunen kan komme til minnelighe­t med museet når det gjelder fakturerin­gen. I forslaget nevnes tre tusen kroner som en sum brudepar kan måtte betale.

– Litt smålig av museet med tanke på kommunens store økonomiske bidrag?

– Det skal ikke jeg si til deg, svarer Tveito Lundefaret.

– Hva hvis det blir et «renn» av folk som vil gifte seg i de staselige lokalene og dermed påføre museet betydelig merarbeid?

– Da må vi ta saken opp til ny behandling, mener ordføreren.

– Går dundrende underskudd

Direktør ved Telemark museum, Jorunn Sem Fure, er klar på at kommunen ikke skal betale ei krone for vielsene.

– Men det er jo vanlig at folk som vier seg og ønsker en spesiell ramme rundt dette, betaler noe for dette, sier Sem Fure i en kommentar. Hun er klar på at museet trenger pengene.

– Vi går dundrende underskudd på Ulefos Hovedgaard hvert eneste år. Vielser blir en merkostnad som bare øker underskudd­et, sier direktøren.

– Likevel, kommunen yter mye og forventer at vielsene skal skje vederlagsf­ritt. Er det ikke litt smålig å gå en «omvei» ved å belaste brudeparen­e?

– Som sagt – vi går i underskudd på Ulefos Hovedgaard. Det er heller ikke et museums kjerneoppg­ave å drive med vielser, påpeker direktøren.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? TRENGER PENGER: Jorunn Sem Fure viser til at museet går «dundrende underskudd» på Hovedgaard­en.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M TRENGER PENGER: Jorunn Sem Fure viser til at museet går «dundrende underskudd» på Hovedgaard­en.
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? STUSSER:
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT STUSSER:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway