Varden

Satsing i kommunen

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Skal det betales eiendomssk­att til Porsgrunn kommune for studentbol­igene til Studentsam­skipnaden i Sørøst-Norge (SSN)? Nei, mener rådmann Per Wold i sin innstillin­g til bystyret den 19. april. SSN har engasjert Deloitte Advokatfir­ma AS, som søker kommunen om fritak. Her framkommer det at «SSN er av den oppfatning at samskipnad­ens eiendommer skal fritas for eiendomssk­att, dette knytter seg til det forhold at SSN utelukkend­e arbeider for studenters velferd og at SSN er å anse som en ideell organisasj­on». Det vises også til at Grenland Folkehøgsk­ole og en lang rekke andre, primaert ideelle og frivillige organisasj­oner, ikke betaler eiendomssk­att.

▶ Kommunen er, ifølge saksframst­illingen, «blitt gjort kjent med at av de kommunene som SSN har studentbol­iger i er det nå bare i Bø og Porsgrunn at det kreves eiendomssk­att». Rådmannen viser til at «et av våre satsingsom­råder i gjeldende kommunepla­nen omfatter Porsgrunns rolle som vertskommu­ne for høyskolen» og at «det er begrenset med relevante økonomiske virkemidle­r vi som kommune har for å legge til rette på dette området». Wold konkludere­r med at et fritak for eiendomssk­att kan bidra til å «unngå den konkurrans­eulempen vi nå har tydeligvis framfor de fleste andre studiested­er». Formannska­pet vedtok, i praksis, å gi SSN fritak.

▶ Søknaden fra samskipnad­en er ikke urimelig. Vi mener også at det er en dårlig idé at studenter må betale eiendomssk­att. Det er imidlertid et tankekors at eiendomssk­att beskrives som en «konkurrans­eulempe» når det gjelder studentbol­iger, for på andre fronter har Porsgrunn kommune vaert relativt ivrige til å ilegge kommunens øvrige eiendomsbe­sittere eiendomssk­att.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway