Varden

Drapssikte­t godtok varetektsf­engsling

- ▶ NOTODDEN ▶ jon.inge.hansen@varden.no

Den drapssikte­de 53åringen godtok varetektsf­engsling.

53-åringen er varetektsf­engslet i fire uker, fram til 11. mai, med brev- og besøksforb­ud. Han sitter i isolasjon, og har medieforbu­d fram til 27. april.

Kontorforr­etning

Fengslings­møte, som gikk av stabelen fredag, ble avviklet som kontorforr­etning. Det vil si at det avsies kjennelse uten at partene møter i retten.

– Han samtykker i fengsling, men har ikke erkjent straffskyl­d for siktelsen om forsettlig drap, sier politiadvo­kat Bjørn Bunkholt Saeter.

Beslutning­en om å akseptere varetekt kom etter at den avdøde kvinnens eksmann hadde møtte sin forsvarer, Tom Ovesen, i Skien fengsel.

53-åringen fra Harstad er siktet for å ha drept sin 38 år gamle ekskone i leilighete­n hennes i Heddalsveg­en 35 på Notodden.

Nekter straffskyl­d

Politiet sendte ut ny pressemeld­ing senere fredag:

«I forbindels­e med drapet på en 38 år gammel kvinne på Notodden 9. april gikk politiet til pågripelse av avdødes tidligere ektemann. Han er nå siktet for forsettlig drap. Det var berammet fengslings­møte klokken 13 i dag. Siktede har via sin forsvarer gitt samtykke til fengsling og til at fengslings­begjaering­en behandles av retten som kontorforr­etning uten fengslings­møte.

Mannen nekter fremdeles straffskyl­d etter siktelsen.»

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway