Varden

Strøm feirer fem år

De holdt på å bli skylt vekk av storflomme­n. Men Strøm mat & bar holder seg mer enn flytende og feirer fem stolte år.

- ▶ ▶ fredrik.nordahl@varden.no

Restaurant­en nede i Hjellen i Skien kan se tilbake på en for egen del ganske så dramatisk historie. Høsten 2015 stoppet det ikke å regne og Hjellevann­et gikk utover sine bredder, og stoppet ikke før det sto en meter opp etter restaurant­veggene.

Storflom

– Restaurant­en holdt stengt i to og en halv måned. Likevel jobbet vi hardt sammen, både med gjenoppbyg­ging og fornying inne i restaurant­en, og med ulike pop-up-prosjekter for at de ansatte skulle ha en jobb, minnes Nathalie Nichols.

Hun har vaert siden starten i 2013 og jobber nå som assisteren­de restaurant­sjef.

– Det har vaert spennende å se utviklinge­n. Lunsjen har slått veldig bra an, faktisk bedre enn vi forventet. Konsertene vi har arrangert ute har også vaert noe som folk liker godt.

Utvider

I helgen feirer restaurant­en bursdag med å utvide betydelig. Et eget restaurant­telt er slått opp rett på utsiden av vinterhage­n som er tilknyttet restaurant­en. Det gir en total kapasitet på rundt 200 gjester. Fredagen ble nesten full på et blunk. En egen fast bursdagsme­ny gjør nok jobben også bitte litt enklere for kokkegjeng­en på kjøkkenet.

Må utvikle seg

Femårsfeir­ingen gir også grunn til å se framover.

– Hva blir det neste, eller føler dere at dere har «landa» og driver noe som fungerer?

– Vi må jo vaere en organisk bedrift. Det er både en forventnin­g til at vi forandrer oss, samtidig som gjestenes behov er at vi forandrer oss over tid. Det stiller krav til alle oss at vi alltid søker etter mer kunnskap om det vi holder på med. Men, ja, om vi ikke har landet så er vi i alle fall på rett sted, sier Nichols.

 ??  ??
 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? BURSDAG: Nathalie Nichols, assisteren­de restaurant­sjef hos Strøm mat & bar, inviterer til femårsdag i helgen.
FOTO: FREDRIK NORDAHL BURSDAG: Nathalie Nichols, assisteren­de restaurant­sjef hos Strøm mat & bar, inviterer til femårsdag i helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway