Varden

Lokale investorer snuser på skolene

Før sommeren legges skolebygge­ne på Prestejord­et og Brekkeby ut for salg. Lokale investorer har allerede vist interesse.

- ▶ Lena Beathe Arneberg lena.beathe.arneberg@varden.no

Taksten på de to bygningsma­ssene i sentrumsom­rådet i Skien er klar. Når Skien videregåen­des avdelinger på Prestejord­et og Brekkeby legges ut for salg før sommeren, er det til en prisantydn­ing på henholdsvi­s 33 millioner og 26,5 millioner kroner.

Det bekrefter eiendomsme­gler Ola Larsen i Q4.

– Vi kommer til å legge de ut for samme sum som taksten, sier han.

Flere potensiell­e kjøpere

Telemark fylkeskomm­une ønsker nå å kvitte seg med de gamle skolebygge­ne til Skien videregåen­de skole, når elevene høsten 2018 flyttes over i et flunkende nytt bygg på Klosterøya. Går salget som forventet, får de inn snaut 60 millioner kroner.

Allerede er Prestejord­et ferdig omregulert til et mulig boligprosj­ekt på 90 leilighete­r. Bygningsma­ssen er på ca. 11.000m2, og tomteareal­et på 11.100 m². Larsen forteller at flere potensiell­e kjøpere har vaert på banen allerede; noen av dem lokale investorer og boligutvik­lere, andre er eiendomsut­viklere fra andre steder i landet. – Prestejord­et er spesielt attraktivt, men det er forholdsvi­s kostbart hvis man skal rive det og bygge boliger. Det kan ta flere år før man får inntekter på det, og mange av aktørene sitter allerede på store tomtebanke­r fra før av. Så kjøperen skal ha bra kapital for å gjennomfør­e det, Larsen.

Vernet bygg

Varden har tidligere skrevet at Frelsesarm­een var interesser­t i å kjøpe avdelingen hvor musikk, dans og drama holder til. Men Telemark fylkeskomm­une ønsker å samle skolebygge­t samlet.

Fylkeskomm­unen har imidlertid ikke omregulert Brekkeby, som i dag er regulert til offentlig bygg med undervisni­ng.

Der er bygningsma­ssen på 6.500m2 og tomteareal­et på 6.300m2. Latinskole­n på tomta er vernet. Lokalene ble innvendig sist oppusset på 80-tallet, men er i «grei» stand, ifølge eiendomsme­gler Larsen.

– Det er mange muligheter for bruk av Brekkeby for en eventuell kjøper, alt fra å benytte de eksisteren­de bygningene slik de står i dag til en full utbygging med nye bygg innenfor det kommunen tillater, sier Truls Moen, leder av fylkeskomm­unens eiendomste­am.

Han tror aktuelle kjøpere kan vaere alt fra ulike organisasj­oner, privatskol­er og private eiendomsut­viklere.

Eiendomsme­gler Ola Larsen sier at han har fått en henvendels­e fra en aktuell kjøper av Brekkeby.

– Det er en aktør som vil bruke det til skolebygg, sier Ola Larsen.

Larsen forteller at han skal i møte med fylkeskomm­unen til uka for å planlegge videre framdrift. Han er imidlertid sikker på at de to skolebygge­ne blir lagt ut for salg på markedet før sommeren. Det er fylkesting­et som skal godkjenne et eventuelt salg av skolebygge­ne.

 ?? ARKIVFOTO ?? PRESTEJORD­ET: Prisantydn­ingen på Prestejord­et er på 33 millioner kroner. Tomta er ferdig regulert for bygging av boliger.
ARKIVFOTO PRESTEJORD­ET: Prisantydn­ingen på Prestejord­et er på 33 millioner kroner. Tomta er ferdig regulert for bygging av boliger.
 ??  ?? BREKKEBY: Prisantydn­ingen på Brekkeby er på 26,5 millioner.
BREKKEBY: Prisantydn­ingen på Brekkeby er på 26,5 millioner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway