Varden

Takket nei til 2,6 mill.

23 sa ja og 26 nei. Dermed sender Porsgrunn 2,6 millioner kroner i retur til Miljødirek­toratet.

- Ragnhild.johansen@varden.no

▶ Det er ikke hvert bystyremøt­e man opplever at det ene vedtaket nesten slår det andre i hjel, men noe à la det skjedde i bystyret i går.

Første sak på kartet var en felles plan om klima og energi for Porsgrunn og Skien. I naermere en time sto porsgrunns­politikern­e å hyllet dette dokumentet. Endelig forelå det en plan for hvordan kommunen skulle forholde seg til klimagasse­r, og det beste av alt var at Skien og Porsgrunn var enige.

Her var det tiltakslis­te, tiltakspla­n og tiltaksana­lyse. Vel å merke hadde Porsgrunn og Skien noe forskjelli­ge prioriteri­nger, og selvsagt oser det mer CO2 fra Porsgrunn siden storindust­rien ligger der, men enighet om målet for å redusere klimagassu­tslippene det var på plass.

Planen ble enstemmig vedtatt.

Noen burde liste seg

Neste sak på agendaen var fyllestasj­on for biogass, og det var da det begynte å tukle seg til.

Saken har allerede vaert på en runde i kommunen i fjor, men ble da utsatt med velsignels­e fra Miljødirek­toratet som altså tilnyr kommunen 2,6 millioner kroner for å lage en fyllstasjo­n for biogass.

– Hvor mange østeuropei­ske trailere vil bruke den da? lurte Frps Adrian Ness Løvsjø på.

Sp-mann og lastebilsj­åfør Tore Buer mente Frp nettopp burde gå stille i dørene med tanke på antallet østeuropei­ske lastebiler i Norge. Han syntes stasjonen var en god idé.

Det syntes Høyre også som fremmet eget forslag.

Stolte ikke på Ap

– Det er ingen problem å takke nei, mente Øystein Beyer (Ap). Han var sikker på at det var lett å få disse pengene senere.

Da klatret Petter Ellefsen (H) opp på talerstole­n og kunne meddele at han aldri lyttet til Ap når de snakket slik, sist han hadde gjort det kom pengene til Bypakka ti år etter planen.

Men når Arbeiderpa­rtiet har bestemt seg, er de ofte ikke til å rikke. Utgiftene til stasjonen var stipulert til 3,9 millioner, og var ikke kommunen ganske så framoverle­nt når det gjaldt andre miljømessi­ge tiltak?

Så da ble det som flertallet ville; nei til penger. ▶ Ragnhild Johansen

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? BYSTYRET: Det ble store vyer og lite konkrete planer ut av miljø og klimadisku­sjonene i bystyret i går.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN BYSTYRET: Det ble store vyer og lite konkrete planer ut av miljø og klimadisku­sjonene i bystyret i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway