Varden

Skal måle støy fra konfirmant­er

- KRAGERØ

I årevis har naboer klaget på støy fra den årlige konfirmant­leiren på Sportellet. Nå skal lyd-målinger tas i bruk.

Bakgrunnen for saken er at naboer til leirstedet i flere år har klaget over bråket de to ukene det arrangeres konfirmant­leir om sommeren. I løpet av de to ukene leiren arrangeres, er det rundt 1.000 konfirmant­er innom. Det var TA som omtalte saken først.

Det er i hovedsak støy fra høyttalere i teltet under konserter, som er problemet. I tillegg peker en av klagerne på at det ikke ble gitt informasjo­n i forkant av arrangemen­tetene. Det skal også vaere skrik og bråk fra ungdommene etter arrangemen­tene.

Nå varsler Miljørette­t helsevern i Grenland om følgende vedtak:

– Sportellet må selv kartlegge lydnivået med kompetent personell, det skal sendes dokumentas­jon av lydprøvene, naboer og berørte skal gis informasjo­n i forkant av arrangemen­tenene. I tillegg skal det gjennomfør­es tiltak dersom lydnivået overstiger kravene.

TA skriver at eier og driver av Kragerø Sportell, Andrew Howatson, er overrasket over misnøyen i nabolaget og viser til at de har tidligere målinger som viser at de er under støygrense­n.

– Vi vil rette oss etter et pålegg fra helseverne­t, og skal sørge for at en nøytral part gjennomfør­er lydmålinge­ne, forsikrer Howatson.

 ??  ?? SPORTELLET: Naboene klaget på bråkete konfirmant­er.
SPORTELLET: Naboene klaget på bråkete konfirmant­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway