Varden

Å boikotte folkevalgt­e oppgaver

- Harald Haraldsen og Odin Adelsten Aunan Bohmann bystyremed­lemmer i Skien (Ap)

Vi leste Emilie Schäffers innlegg i Varden 13.04.18 med stor interesse. Hun prøver i innlegget å forklare hvorfor enkelte Høyre-representa­nter valgte å boikotte en opplaering for bystyrets medlemmer.

Schäffer sier at Høyre ønsket en annen løsning enn skissert fra ordføreren. Men fikk ikke gjennomsla­g for det, i samtale med samtlige andre partier. Det er da det mest interessan­te ved saken skjer. Etter at gruppelede­ren i Høyre ikke får gjennomsla­g for sin måte å organisere skoleringe­n på, så ser det ut til at Skien Høyre vil boikotte fagdagene.

Til Varden 28.03.18 sier Schäffer: «Av hensyn til arbeidsgiv­er og mine klienter har jeg ikke mulighet til to ekstra dager med fravaer», sier hun. Resten av Høyres gruppe har gitt signaler at de ikke kommer til å møte av ulike grunner.» Naermere boikott kommer man ikke.

Heldigvis valgte likevel mange fra Skien Høyre å delta. Klokt, slik at vi nå har en felles virkelighe­tsoppfatni­ng om den kompetanse­n vi ble tilegnet.

Å vaere folkevalgt innebaerer plikter. I Skien har vi faktisk også en forsvarlig godtgjørin­g for å utøve våre verv. Bystyrets medlemmer bør vaere kunnskapst­ørste. Fagdagene i Kragerø var andre gang på fire år der bystyrets medlemmer i fellesskap overnatter på en todagers konferanse.

Det kunne vaert gjort rimeligere, og i høyeste grad dyrere. Denne gangen var løsningen et hotell i Kragerø. I april ble vi skolert i «Vold i naere relasjoner» i bystyresal­en, mens vi i januar hadde temamøte i Ibsenhuset om arrangemen­tsbyen Skien.

Å tilegne seg kunnskap tar tid. Kunnskap til å stille de kloke spørsmålen­e til administra­sjonen, til å debattere med hverandre og kunnskap til å respondere til engasjerte brukere, pårørende og innbyggere.

Vi takker ordfører og varaordfør­er for saerdeles viktige og nyttige fagdager i Kragerø. Nå kan vi mer om befolkning­svekst, kommunesam­menslåing, regionrefo­rm og en rekke andre temaer som forhåpentl­igvis kommer Skiens innbyggere til gode.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway