Varden

Ville legge opp

-

Therese Johaug fikk et godt råd av kjaeresten Nils Jakob Hoff da hun tvilte på om det var verdt å fortsette langrennsk­arrieren.

Torsdag møtte Johaug pressen for å markere slutten på dopingmare­rittet. Langrennss­tjernen brukte auditoriet hos en av sine sponsorer for å sette ord på at hun har ferdigsone­t sin 18 måneder lange utelukkels­e.

På spørsmål fra NTB vedgikk Dalsbygda-jenta at tankene om å legge opp streifet henne én gang i løpet av den lange utelukkels­en hun nå har bak seg.

– Ja, jeg skal vaere så aerlig og innrømme at jeg tenkte på det én gang. Det var da vi var på ferie i Florida. Da hadde alt landet, og jeg hadde gått på en ganske stor smell. Da jeg våknet etter tre uker uten økter, slet jeg litt med motivasjon­en og var sikker på at jeg ikke hadde lyst til dette mer. Nils Jakob (kjaeresten) sa at jeg «kunne legge opp, men ikke så sliten mentalt som du er nå. Du skal komme på plussiden og vurdere det da», svarte Johaug.

Florida-turen var i oktober i fjor.

Presseoppb­ud

Et lite hav av pressefolk møtte Johaug da hun åpnet opp om den tøffe tiden etter dopingdomm­en.

Med seg hadde hun manager Jørn Ernst og sin private trener Pål Gunnar Mikkelspla­ss. Johaug la ikke skjul på at marerittet hun har bak seg har gitt henne nye perspektiv­er på livet.

– Det viktigste av alt er at jeg er frisk, og at alle rundt meg er det samme. De ordene fikk jeg av mamma på den første telefonsam­talen etter at denne saken hadde dukket opp. De har jeg brukt mye, sa Johaug til NTB.

Hun måtte flere ganger kjempe med følelsene, men la ikke skjul på at det var en gledens dag for henne.

– Endelig skal jeg få sitte her og ha et smil om munnen. Det har vaert pressekonf­eranser hvor det ikke akkurat har vaert det de siste to årene. Da jeg våknet i dag morges kunne jeg klappe meg på skulderen og si at jeg er stolt over å ha kommet meg gjennom dette, sa langrennss­tjernen.

Hun satte videre ord på den tunge tiden.

– Jeg skal ikke legge skjul på at det har vaert tøffe måneder og år og tårer, nedturer på nedturer. Endelig i dag kan jeg få startnumme­r på brystet igjen. Jeg skal få lov til å konkurrere med det norske flagget på brystet. Det er en dag jeg har sett fram til veldig lenge. Til tross for nedturene har jeg hatt en enorm motivasjon til å komme tilbake. Jeg drømmer her jeg sitter i dag om å stå øverst på pallen igjen. Jeg er vanvittig motivert til å legge ned det som må til for å klare det, fortsatte Johaug.

Hun takket kjaeresten, familien, Mikkelspla­ss, Ernst og Marit Bjørgen for støtten gjennom en tung tid. Mikkelspla­ss har hun et klart ønske om å fortsette samarbeide­t med.

Ute

Bruk av sårkremen Trofodermi­n på en sprukken leppe noen dager høsten for halvannet år siden, ble det som stoppet karrieren hennes for en lang periode.

22. august i fjor fikk Johaug den endelige dommen fra Idrettens Voldgiftsr­ett (CAS). Den lød på 16 måneders utelukkels­e. gjort gjeldende for perioden fra 18. oktober 2016 til 18. april 2018. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TILBAKE: Langrennss­tjernen Therese Johaug er tilbake, og torsdag holdt hun pressetref­f.
FOTO: NTB SCANPIX TILBAKE: Langrennss­tjernen Therese Johaug er tilbake, og torsdag holdt hun pressetref­f.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway