Varden

Enig om støtte til museet

- Ragnhild.johansen@varden.no

Etter en omfattende debatt gikk hele bystyret inn for å gi Porselensm­useet 550.000 kroner til drift.

Det skjedde ikke uten sverdslag, selv om alle var enige om at Porsgrunn har en stolt historie siden byen er den eneste som produserer det hvite gull.

Utvalgsled­er Anders Rambekk (KrF) var først ut på talerstole­n. Han var klar på at Porsgrunn har et spesielt ansvar for å ta vare på denne arven, så han ba bystyret stemme slik formannska­pet hadde gjort og rådmann Per Wold foreslo; nemlig å yte 550.000 kroner til et ekstra tilskudd.

Ikke et konsolider­t museum

Venstres Siren Johnsen var også positiv til det, men hun var desto mer negativ til sakspapire­ne som hun påpekte inneholdt en rekke feil.

– Jeg reagerer på saksframst­illingen, sa hun og pekte på at Porselensm­useet ikke var en del av de konsolider­te museene til Telemark Museum; det er det Porsgrunns­museene som er, understrek­et hun.

Johnsen mente det var feil å hevde at Porselensm­useet ble drevet i tråd med de fire Fer; det vil si: forvaltnin­g, forsking, fornying og formidling. Hun var også opptatt av å få fram at Porsgrunns­museet i likhet med Brevik museum får i dag statsstøtt­e, og at dette ikke har noe med støtten til Porselensm­useet å gjøre.

Fikk 25 millioner

SVs Helge Maeland hadde stor forståelse for museumsdir­ek- tør Jorunn Sem Fures utblåsing i avisene.

– Men hun burde vel nevnt at Porselensm­useet har fått 25 millioner kroner, mente han.

Flere av politikern­e etterlyste Museumsmel­dinga, og savnet en helhetlig politikk på museumsomr­ådet.

Frp’s Adrian Ness Løvsjø mente knapt noen hadde hørt om museet «innafor» og etterlyste framsnakki­ng og markedsfør­ing.

Høyres Gunnar West Sørlie minte på at dette museet var et initiativ fra porsgrunns­politikern­e blant annet tidligere ordfører Øystein Beyer.

Og Beyer minte om at det handlet om at byen hadde en stor porselenss­amling, fabrikken var i ferd med å bli lagt ned, det var en samlokalis­ering med Geoparken, og dessuten handlet det om historien.

– Jeg er veldig optimistis­k, sa han.

▶ Ragnhild Johansen

 ?? BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? MUSEUM: Siren Johnsen (v) syns Porselensm­useet burde få penger, men reagerte på saksframst­illingen.
BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN MUSEUM: Siren Johnsen (v) syns Porselensm­useet burde få penger, men reagerte på saksframst­illingen.
 ??  ?? PENGER: Anders Rambekk (KrF) syntes Porsgrunn har et ansvar.
PENGER: Anders Rambekk (KrF) syntes Porsgrunn har et ansvar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway