Varden

Planlegger stort Harley-treff

Rundt 400 Harley Davidson-sykler kan innta Rådhusplas­sen sommeren 2020, der Skien Live står som arrangør.

- Sindre.omenas@varden.no

▶ Harley Owners Group (HOG), avdeling østlandet, ønsker å legge sitt årlige sommertref­f til Skien sommeren 2020.

– Det blir et enormt arrangemen­t, som gjør at hele byen fylles, sier lederen av Skien Live, Cecilie Kollstrøm.

Ber om kommunal garanti

Skien Live er tiltenkt rollen som arrangør av sommertref­fet, og ber Skien kommune om 100.000 kroner i underskudd­sgaranti. Formannska­pet behandler søknaden tirsdag. Rådmannen er positiv til garantien, og mener dette arrangemen­tet faller inn under ønsket om at kommunen skal jobbe aktivt for å få gjestearra­ngementer.

– Vi skal møte HOG i mai, for å avgjøre om vi skal gå videre med planene om et slik treff. En underskudd­sgaranti fra kommunen vil selvfølgel­ig komme godt med, om vi skal ta på oss et så stort arrangemen­t, sier Kollstrøm.

Opp mot 800 gjester

Visit Telemark er også engasjert i forberedel­sene av sommertref­fet, og sier turer og arrangemen­t i forbindels­e med treffet vil gjøre at det legges igjen mange penger i distriktet med besøket.

I år legger HOG sitt sommerstev­ne til Stavanger, og erfaringer fra tidligere arrangemen­t gjør at Skien Live har stor tro på at de ikke vil ha behov for å benytte seg av underskudd­sgarantien de trolig får fra kommunen.

Blir helårs arrangør

Skien Live har tidligere sagt at de ønsker å stå for flere arrangemen­t enn festivalen i starten av juni.

– Vi er godt i gang med det allerede i år, sier Kollstrøm.

Før jul åpnet de «kontorhote­llet» i Rådhusgata. Helgen før årets Skien Live, vil de arrangere bursdagsfe­sten når Skien brannvesen markerer at de er 150 år.

– Vi har også noen arrangemen­t som kommer til høsten, men det er fremdeles litt for tidlig å si så mye mer konkret om de. Vi er i alle fall i rute med planene om å bli en helårs arrangør, ut fra tanken om at vi ikke skal ta unødvendig risk og heller vaere et «grow slowly AS». Sindre Omenås ▶

 ?? ARKIVFOTO: HELGE OTTESEN ?? UTVIDER: Cecilie Kollstrøm er godt i gang med å utvide oppdragene til Skien Live. Sommeren 2020 kan de stå som arrangør når 400 Harley Davidsonsy­kler kommer til Skien sentrum.
ARKIVFOTO: HELGE OTTESEN UTVIDER: Cecilie Kollstrøm er godt i gang med å utvide oppdragene til Skien Live. Sommeren 2020 kan de stå som arrangør når 400 Harley Davidsonsy­kler kommer til Skien sentrum.
 ??  ?? MC-TREFF: Rådhusplas­sen kan bli fylt opp med Harley Davidsonsy­kler sommeren 2020.
MC-TREFF: Rådhusplas­sen kan bli fylt opp med Harley Davidsonsy­kler sommeren 2020.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway