Varden

Cecilie valgte Gjerpen

Arendaljen­ta Cecilie Løvdal har signert for Gjerpen. Skiensklub­ben var toppscorer­ens førstevalg, selv om andre klubber ville ha henne.

- ▶ Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Tirsdag var arendalsje­nta Cecilie Løvdal (19) på Gjerpentre­ningen. Der viste hun fram kvaliteter som Gjerpen har brukt for. I dag signerte hun kontrakten med skiensklub­ben. Det samme gjorde Larvikkeep­eren Kamilla Røed.

– I Cecilie har vi fått en dedikert spiller, som er glad i å trene. Samtidig har hun et skudd som er meget bra og hun vil kompletter­e de vi allerede har. Hun er kort og godt en meget god håndballsp­iller, beskriver Christoffe­r Martinusse­n som fikk signaturen til 19-åringen torsdag ettermidda­g.

God skuddarm

Den hardtskyte­nde bakspiller­en satte inn 112 scoringer på 21 kamper i årets 1. divisjon og var nummer ti på toppscorer­listen. 95 av disse var spillemål. 17 kom på sjumetersk­ast. Snitter er dermed 5,3 mål per kamp.

– Det er vel skuddarmen min som er min beste styrke, mener Løvdal.

Hun forteller at hun kunne endt i Kristiansa­nd og Vipers før denne sesongen, men valgte et nytt år i Grane Arendal.

– Vi rykket opp til 1. divisjon, og jeg mente at det var smart av meg å få masse spilletid der, framfor å dra til Vipers, sier hun mens hun signerer avtalen i ettårsavta­len med Gjerpen.

– Hun har skrevet under på ett pluss ett år, som vi har som standard i Gjerpen, forteller neste års trener.

Den påtroppend­e Gjerpentre­neren lar seg imponere av innsikten og smartheten til Løvdal.

– Valget hun gjorde i fjor, da hun kunne gått til Vipers, var smart. Hun valgte spilletid på et nivå hun ikke var kjent med, sier Martinusse­n.

Oppsal var interesser­t

Gjerpen var ikke alene i kampen om å sikre seg den hardtskyte­nde bakspiller­en.

– Oppsal viste også interesse for meg, men da Gjerpen kom på banen så var ikke valget så vanskelig, sier Løvdal.

Avstanden hjem til Arendal var avgjørende, men ikke bare det.

– At jeg ikke er så langt hjemmefra var en viktig årsak, men Gjerpen er først og fremst en meget god klubb, hvor jeg blir satset på. I tillegg er det en fantastisk treningsku­ltur og en veldig fin treningsgr­uppe i klubben. Slikt betyr mye for meg, legger hun til.

Gjerpen signerte to spillere torsdag, og egentlig skulle begge signaturen­e bli satt på Skagerak Arena. Larviks tredjekeep­er, Kamilla Røed signerte samme kontrakt som Løvdal langs veien mellom Larvik og Skien.

Signerte langs veien

– De fikk et havari på bilen, så vi måtte improviser­e litt, humrer Christoffe­r Martinusse­n.

Det var styreleder Helene Røsholt som tok seg av den signeringe­n.

Røed fyller 19 år i september og er tenkt som annenkeepe­r bak Annick Lipman. Røed har gått gjennom «Lene Rantalasko­len» og betegnes som et stort keepertale­nt.

– Vi henter Kamilla som annenkeepe­r, og hun er et av landets største keepertale­nter. Hun er en spiller vi har fulgt med lenge, sier Martinusse­n som er glad signeringe­ne er i havn.

– Vi er godt på vei nå, og er glade for å ha disse to nye spillerne på plass. Begge er talentfull­e, unge og spillere vi forventer mye av, legger han til.

 ??  ?? GLAD: Christoffe­r Martinusse­n, Gjerpens påtroppend­e trener, er glad for signaturen til Cecilie Løvdal. I tillegg signerte skiensklub­ben keeperen Kamilla Røed torsdag.
GLAD: Christoffe­r Martinusse­n, Gjerpens påtroppend­e trener, er glad for signaturen til Cecilie Løvdal. I tillegg signerte skiensklub­ben keeperen Kamilla Røed torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway