Varden

Ryddet etter russen

Russen festet på Bakkestran­da og dro fra stedet uten å rydde opp etter seg. Neste morgen tok barna i nabolaget ansvar og gjorde det russen ikke gadd.

- Lise.ronningen@varden.no

▶ Russen hadde fest på Bakkestran­da lørdag kveld. Naboer forteller at det gikk rolig for seg da de festet, men det var litt av et syn som møtte beboerne søndag kveld. Russen hadde nemlig ikke tatt seg bryet med å rydde opp etter kveldens festlighet­er.

Fløt av søppel

Søppel, flasker og engangsgri­ller lå strødd utover bord og gressplene­n rett ved vannkanten.

– Vi hørte ikke noe bråk derfra i løpet av kvelden og natten og russen må få kose seg, men vi liker ikke at det ser ut slik som dette, sier en beboer på Bakkestran­da.

Han tok flere bilder av hvordan det så ut søndag morgen.

– Det så ikke bra ut, forteller han.

Tok med barna

Hilde Norland Gundersen bor også på Bakken, og oppdaget søppelet da hun var ute på en morgentur.

– Jeg ble helt sjokkert, og har sjeldent sett så mye søppel på et sted. Og det til tross for at det er kun to meter å gå til søppelkass­a, sier hun.

Norland Gundersen møtte flere naboer i området søndag morgen, som alle syntes det var et trist syn.

Hun bestemte seg for å rydde opp og samtidig laere barna hvordan man skal oppføre seg ute i naturen.

Miljøbevis­ste

– Vi har familiebes­øk denne helga, og jeg dro hjem og hentet alle ungene. De var lette å motivere til å vaere med. Barna følger med på Newton og Supernytt og kan masse om miljøet, i tillegg til at skolen er flinke til å snakke om det, sier Norland Gundersen.

Ryddet opp

Barna rensket hele området for søppel på kort tid, men var i likhet med de voksne ikke spesielt imponerte over russen og deres manglende vilje til å rydde opp etter seg.

– Det lå russekort strødd utover hele området, så de skjønte at det var russen. Det var også flere folk i området som hadde sett dem der i går kveld, sier Norland Gundersen. ▶ Lise Valbø Rønningen

 ?? FOTO: HILDE NORLAND GUNDERSEN ?? RYDDET: Mari Aksnes, Matilde Aksnes, Tiril Bakke Fossan, Daniel Norland Gundersen og Leah Norland Gundersen.
FOTO: HILDE NORLAND GUNDERSEN RYDDET: Mari Aksnes, Matilde Aksnes, Tiril Bakke Fossan, Daniel Norland Gundersen og Leah Norland Gundersen.
 ?? FOTO: VARDEN-TIPSER ?? MYE SØPPEL: Dette er noe av søppelet som fløt på Bakkestran­da.
FOTO: VARDEN-TIPSER MYE SØPPEL: Dette er noe av søppelet som fløt på Bakkestran­da.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway