Varden

Gjerpen tapte mot Byåsen i første kamp

Gjerpen-trener Magnus Boman varsler innsats god nok til å rive Nidarosdom­en.

- ▶ Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Ingen ville møte Gjerpen. Det skjønner man godt, og det fikk Byåsen erfare. Inntil omdiskuter­te utvisninge­r ga vriene arbeidsfor­hold for Gjerpen.

Orket ikke prate

– Jeg orker ikke diskutere dommere, men det preger oss selvfølgel­ig når vi må spille fire mot seks og fem mot seks, sier treneren.

Han ville heller prate om prestasjon­en til Gjerpen.

– Veldig bra, og synd vi taper, og det er jo utvisninge­ne selvsagt. Men det er ikke umulig å ta dette i Trondheim, legger han til.

Byåsen-trener Roger Kvannli la timeoutlap­pen ned ti minutter ut i hver omgang. Trolig for å finne ut hva som traff dem.

Mulig å snu

– Vi var gode, og beviste ikke minst for oss selv at det er mulig å ta dette i Trondheim, sier Gjerpens beste, Madeleine Østlund.

Gjerpen åpnet på strålende vis og ledet 9–5. Byåsen fant aldri ut av skienslage­t før pause, og 16–12 halvveis var kruttsterk­t.

Byåsen var favoritter etter 38–22 i Trondheim og 20–25 i Skienshall­en.

Tross det, Gjerpen var laget ingen ville ha i sluttspill­ets kvartfinal­e. Skienslage­ts formtopp

skremte vannet av topplagene.

Og topplagene hadde trolig rett da de ikke valgte Gjerpen. For Storhamar vant 30–28 over Tertnes, Vipers 36–22 over Oppsal og Larvik 37–20 over Fredriksta­d.

Byåsen hevet seg etter pause og hadde kontakt på 22–22 midtveis, og sju minutter etter var trønderne i ledelsen for første gang (23-24).

Fram mot slutten av kampen pådro Gjerpen seg utvisninge­r som avgjorde kampen.

Returkampe­n spilles i Tronheim i søndag.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? BEGGE MED: Både Kaja (t.h.) og Sanne Eftedal Seland var i Gjerpens eliteserie­tropp i gårsdagens kamp mot Byåsen.
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN BEGGE MED: Både Kaja (t.h.) og Sanne Eftedal Seland var i Gjerpens eliteserie­tropp i gårsdagens kamp mot Byåsen.
 ??  ?? STRÅLENDE START: Madeleine Østlund og Gjerpen startet kampen strålende, men fikk det tøffere utover i kvartfinal­en mot Byåsen. Til trener Magnus Bomans (innfelt) fortvilels­e.
STRÅLENDE START: Madeleine Østlund og Gjerpen startet kampen strålende, men fikk det tøffere utover i kvartfinal­en mot Byåsen. Til trener Magnus Bomans (innfelt) fortvilels­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway