Varden

Strammer inn spillpolit­ikk

- Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør

▶ Det er flertall på Stortinget for å stramme inn spillpolit­ikken i Norge. Blant tiltakene er såkalt DNS-blokkering av tilgangen til nettsidene til utenlandsk­e spillselsk­aper. Flertallet vil også gi Lotteritil­synet utvidede fullmakter til å ilegge overtredel­sesgebyrer ved brudd på markedsfør­ingsloven for pengespill.

▶ Tall fra Lotteritil­synet viser at spillselsk­apene bruker om lag 609 millioner kroner årlig for å reklamere på norske TV-kanaler som sender fra utlandet. Den samme statistikk­en viser at det nettgamble­s i Norge for 2,5 milliarder kroner årlig. Utenlandsk­e spillselsk­aper står for rundt 60 prosent. Hver dag i 2015 sendte utenlandsk­e pengespill­selskap over 1500 reklamevis­ninger på norske TV-kanaler, i snitt 62 visninger i timen. Markedsfør­ingen er med andre ord massiv.

▶ 122.000 nordmenn er såkalte moderate risikospil­lere eller problemspi­llere, altså personer som risikerer å miste kontrollen over pengeforbr­uket sitt. Ved å stramme inn tilgangen spillselsk­apene har i det norske markedet, kan man hjelpe en stor gruppe mennesker. Det er også svaert gledelig at flertallet på Stortinget vil legge begrensnin­ger på reklame fra Norsk Tipping. Det er en logisk brist at Norsk Tipping har fått lov til å bruke betydelige midler på å markedsfør­e sine spill når vi ser konsekvens­ene for enkeltspil­lere.

▶ Stortingsr­epresentan­t Geir Jørgen Bekkevold (KrF) er en av politikern­e som har stått i spissen for å sikre et flertall. Bekkevold har helt rett når han sier at innstrammi­ngen er til det beste for svaert mange spillavhen­gige i Norge. Det er svaert gledelig at flertallet på Stortinget har kommet fram til denne løsningen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway