Varden

Skulle åpne denne uka

Forrige gang det brant i bygningen varden27.maii fjor. Tirsdag brant det på nytt. Bjørn Rosbach, eieren av malebutikk­en i første etasje, fortviler.

- Nils.skumsvoll@varden.no

▶ Han var på en messe i Ibsenhuset da vaktselska­pet ringte på mobilen.

– Brann!

De kunne opplyse at brannvarsl­eren var utløst i butikken hans, som baerer navnet Happy homes, Farveklatt­en.

Beboerne i huset og naboene i de naermeste bygningene måtte evakueres som følge av brannen. Hele kvartalet var sperret a i lengre tid, og røyken kunne ses over hele byen.

Få minutter senere kunne han konstatere at bygget i Herman Baggers gate i Skien sentrumsto­ifullfyr,etteratetl­ager på baksiden av bygningen hadde begynt å brenne.

Varden møter han i butikken dagen derpå. Den intense lukta, det knuste glasset på gulvet, og ikke minst soten i taket og på veggene levner liten tvil om hva som har skjedd. Vi snakker om store skader på både varer, inventar og selve bygningsma­ssen.

– Det brant ikke i selve butikken, men da de måtte åpne branndøra på baksiden medførte det store skader, ikke minst på bakrommet, forteller Rosbach, og viser Varden rundt i lokalene.

Han hadde egentlig planer om holde reåpning neste uke. De nye skiltene er ferdige.

– Nå kan det ta en stund før vi får åpnet, sukker han.

Etter den forrige brannen, i mai i fjor, måtte taket på butikken hans byttes. Det håper han å slippe i denne omgang.

– Jeg må snakke med forsikring­sselskapet og la politiet undersøke stedet, før jeg vet noe mer om hva som skjer.

Hvor mye av varene som er ødelagt er det for tidlig å si noe om.

Skulle flytte ut

Leietakere­n i bygget der brannen startet, som tidligere har drevet bilbutikk på stedet, var i ferd med å tømme lokalet da brannen startet tirsdag ettermidda­g.

– Jeg var ikke til stede, og vet ikke helt hva som har skjedd. Det var en annen person der nede da det begynte å brenne. Sannsynlig­vis har det begynt i en bil, sier han.

Han mistet verktøy og løftebukke­r i brannen.

– Nå brukte vi det egentlig bare som et lager, sier han til Varden.

Politiet var onsdag morgen på stedet for å foreta tekniske undersøkel­ser i bygningen. Teknikere utstyrt med verneutsty­r sikret bilder og spor, før de kan konkludere med hva som var årsaken til brannen i huset som også huset flere leilighete­r.

▶ Nils Skumsvoll

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? TØFT: Bjørn Rosbach skule reåpne malebutikk­en Farveklatt­en som ble rammet av brann i fjor. Slik gikk det ikke, etter tirsdagens brann i sentrum av Skien.
ALLE FOTO: FREDRIK PEDERSEN TØFT: Bjørn Rosbach skule reåpne malebutikk­en Farveklatt­en som ble rammet av brann i fjor. Slik gikk det ikke, etter tirsdagens brann i sentrum av Skien.
 ??  ?? SIKRET SPOR: Politiets teknikere jobbet på stedet onsdag formiddag.
SIKRET SPOR: Politiets teknikere jobbet på stedet onsdag formiddag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway